Кай Орлинов е носителят на Гран при за 2018 година

...
Кай Орлинов е носителят на Гран при за 2018 година
Коментари Харесай

Връчиха наградите от Международния младежки музикален конкурс в Добрич

Кай Орлинов е носителят на Гран при за 2018 година на Международния юношески музикален конкурс " Надежди, гении, майстори ", който се организира в Добрич. Над 50 реализатори от страната и чужбина участваха в тазгодишното издание на състезанието.

Добрич

За 22 път в Добрич се организира креативна среща, на която млади очаквания изявяват гения си пред майстори.

проф. Виктор Чучков - ръководител на журито: " Това е едно щастливо още веднъж издание, тъй като се радваме на блестящи талатни. И когато чуя, че има спад в кандидатстването в музикална академия, в музикалните учебни заведения просто това ужасно ме учудва, тъй като тук се събира един букет от български и задгранични гении, от няколко специалности. "
Конкурсната стратегия включва осъществявания на пиано, цигулка, виола и виолончело на солисти, клавирни дуа, камерна музика. Участниците бяха оценени от жури в състав - проф. Виктор Чучков, проф. Гинка Гичкова, проф. Фаусто Ди Чезаре, проф. Стефан Попов и доцент Огнян Константинов.

Божидар Бенев - цигулар, първа премия в категория " Камерна музика ": " Аз съм доста щастлив да вземам участие в този конкурс. Жури пристижно, оспорвана въпреки всичко конкуренция и за нас е наслаждение всякога, без значение дали се печели или не. " Виктория Маринова - цигулка, първа премия във втора възрастова група: " Аз се явявам за трети път и съм доста щастлива да изсвирвам пред това жури. "
На специфична гала бяха наградени лауреатите. А журито сервира своята музикална изненада.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР