Kаufland България и Лидл България даряват 300 000 лева за

...
Kаufland България и Лидл България даряват 300 000 лева за
Коментари Харесай

Kаufland и Lidl даряват 300 000 лева за закупуването на 8 респиратора за българските болници

Kаufland България и Лидл България подаряват 300 000 лв. за закупуването на 8 дихателни апарата, които ще бъдат предоставени безплатно на Министерството на здравеопазването. Двете компании, които са част от немската група Schwarz, сплотяват старания в обстановка на изключително състояние и в желанието си да дадат своя принос в битката с разпространяването на ковид у нас и грижата за здравето на българските жители. Стойността на 8-те респиратора възлиза на 290 880 лева Останалата част от сумата ще бъде дарена по сметката на Министерството на здравеопазването, в която се набират средства за подкрепяне на лечебните заведения, в които се одобряват пациенти с ковид.
Решението дарението да бъде ориентирано към Министерството на здравеопазването е взето след консултация с ръководителя на Националния действен щаб в лицето на генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски, като разпределението на респираторите по места и лечебни заведения ще се извърши след експлицитна рекомендация на Министерството на здравеопазването и Националния действен щаб.
„ Изразяваме вяра дарението да способства за справяне с голямото предизвикателство, пред което е изправено цялото ни общество “, обявиха в взаимно изказване шефовете на Kaufland България - Иван Чернев и на Лидл България Милена Драгийска. Те благодариха на всички медицински експерти, които са на първа линия в битката с ковид, както и на всички институции, ангажирани с ограничението на неговото разпространяване. „ Благодарим от сърце и на нашите чиновници, които в обстановката на изключително състояние в България работят неуморно за това хората в страната да имат достъп до храна и артикули от първа нужда “, се споделя в изказването.
От Kaufland България и Лидл България приканиха клиентите да следват рекомендациите на здравните управляващи. Двете компании за следващ път увериха, че няма потребност от презапасяване с хранителни артикули, тъй като разполагат с задоволително наличия. От двете търговски вериги подчертаха, че осъзнават отговорността си към обществото и ще продължат да се грижат за това да дават отговор на потребностите на клиентите и да оказват цялостно подпомагане на управляващите.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР