Катрин Уокър може и да намери фен в лицето на

...
Катрин Уокър може и да намери фен в лицето на
Коментари Харесай

Драматичните моменти зад най-емблематичните тоалети на Даяна

Катрин Уокър може и да откри почитател в лицето на Кейт Мидълтън, само че приживе тя беше един от обичаните дизайнери на починалата свекърва на херцогинята - лейди Даяна. Стилистката обезпечи на " принцесата на народа " някои от най-емблематичните й тоалети, които стартира да й шие след запознанството им през 1981 година, три месеца след сватбата на Ди с принц Чарлз.

Лейди Даяна даже беше заровена с неин тоалет, който закупила едвам няколко седмици преди да откри гибелта си в автомобилна злополука.

Ноември 1992 година - краят на приказката

За никого към този момент не беше загадка, че бракът на Даяна и Чарлз е пред своя край. Тъй като двойката към момента не беше публично разграничена, лейди Ди се съгласява да удовлетвори молбата на кралицата и да извърши последния си формален ангажимент, придружавайки брачна половинка си при визитата му в Южна Корея.

На формалния прием ясно си проличава голямата бездна, която към този момент стои сред към момента законните съпрузи, които цяла вечер не си споделят нито една дума. Люляковият цвят на роклята, носена преди този момент при държавно посещаване в ОАЕ през 1989 година, в този момент отразява ледената атмосфера в фамилните им връзки.

 

 

Ноември 1994 година - онеправданата жена

Седмица след изненадващото самопризнание на Чарлз за невярност с Камила Паркър Боулс, Даяна бива призната от обществото като " онеправданата жена в брак от пъкъла ". Тя употребява момента, с цел да участва на приеми с високопоставени персони, един от които се състои във Версайския замък.

Там Даяна прави незабравима поява, пристъпвайки в черна, копринена, " секси " рокля с голи плещи, за която дизайнерът Пиер Карден възкликва: " Това е домът на краля Слънце на Франция. А в този момент към този момент имаме и принцесата Слънце на Версай ".

 
Снимка: Getty images
 

Юни 1995 година - завръщането на " роклята за възмездие "

С този тоалет Даяна наподобява зашеметяващо на събитие, състояло се в изложба " Serpentine " в западен Лондон. Тя употребява визитата си, с цел да направи запаметяващо се усещане, откакто година по-рано Чарлз обществено излиза по малкия екран, с цел да признае, че не е бил правилен по време на брака им.

Наслаждаваща се на живота си като необвързана жена, Даяна се сближава с капитана на британския тим по ръгби Въл Кърлинг, с който се срещат във фитнес залата. Впоследствие брачната половинка на спортиста я упреква за разпада на брака им.

За Даяна обаче това е единствено развлечение. Още повече, че няколко седмици по-късно тя среща мъжа, за който се смяташе, че е последната й огромна обич - доктор Хаснат Хан.

 
Снимка: Getty images
 

Октомври 1996 година - опазване на мира, макар видео абсурда

Главната цел на появяването на Даяна е стартирането на акция за набиране на средства в размер на 1,5 млн. паунда за благотворителния център за лекуване на СПИН в Нотинг Хил, западен Лондон. По това време обаче мислите на всички обаче са заети от оповестено скрито видео на лейди Ди, в което тя сякаш се любува на компанията на любовника си Джеймс Хюит. Клипът се оказва подправен, макар че провокира сериозна дискусия. Принцесата въпреки всичко съумява да резервира обществено самообладание, още повече, че към този момент година съумява да резервира в загадка връзката си с пакистанския доктор доктор Хан.

 

 

Март 1997 година - с нова визия за началото на новата й задача

С нова по-прибрана прическа Даяна наподобява спретната и скромна в пастелно розов костюм, напомнящ на тези, носени от Джаки Кенеди през шейсетте години. Тя съчетава облеклата си с подобаваща дамска чанта и високи токчета, до момента в който идва в лондонския хотел Savoy за обяд.

Няколко седмици по-рано нейната задача за противопехотни мини в Ангола, допира целия свят.

 

 

У дома, Даяна взема решение да се раздели с някои от тоалетите си, с цел да набере средства за разнообразни благотворителни организации. Това е и моментът, в който излиза наяве, че Камила се е върнала в живота на Чарлз.

Април 1997 година - романсът продължава

Отново елегантна, Даяна идва в болница в Западен Лондон, с цел да посети млади пациенти, страдащи от кистозна фиброза. В извънработните си часове тя посещава болничното заведение и с цел да се види с обичания си - Хаснат Хан. Следващият месец тя даже пътува до Пакистан, с цел да се срещне със фамилията му, като употребява полуофициалното си посещаване в локална онкологична болница, като причина да лети до страната.

 

 

Юни 1997 година - старт на лятна обич

Даяна се появява с елегантна рокля, направена от наследник копринен креп и бродирана с мъниста и диаманти, на лондонското разкриване на търга на роклите й в Christie`s. Успява да събере 3,5 млн. паунда от продажбите на тоалетите си.

Кампанията й срещу противопехотните мини продължава и даже я води до Белия дом на среща с Хилари Клинтън. Личниат й живот обаче претърпява провал - доктор Хан отхвърля да се появи обществено и двамата се разделят.

Започва любовното й лято, по време на което Даяна приема поканата на шефа на " Harrods " Мохамед Ал Файед да гостува във вилата на фамилията му в южна Франция.

 

 

Юли 1997 година - последните седмици от живота й

Последният дневен обществен ангажимент на лейди Ди във Англия. Въпреки че семплата алена рокля с двоен колан да й е ушита за посещаване в Чикаго, тя не я облича до откриването на болница в Хароу, Мидълсекс.

Принцесата към този момент е влюбена в Доди Ал Файед, който изоставя американската си другарка поради нея. Даяна пътува до Милано, с цел да участва на погребението на близкия си другар - дизайнера Джани Версаче. След което стартират серията й любовни почивки с Доди. Причината да е надалеч от Лондон е и новината, че Чарлз провежда огромно празненство за 50-ия празник на Камила.

 

 

Месец по-късно Даяна и Доди умират в злополука във Франция.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР