Католиците, страдащи от болестта Ковид-19, причинявана от новия коронавирус, както

...
Католиците, страдащи от болестта Ковид-19, причинявана от новия коронавирус, както
Коментари Харесай

Ватиканът дава индулгенция на пациентите с коронавирус и на медицинския персонал

Католиците, страдащи от заболяването Ковид-19, причинявана от новия ковид, както и здравните служащи, борещи се с пандемията, ще могат да получат цялостна индулгенция, съобщи ДПА, като се базира на Ватикана.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1686
За да се получи индулгенция, която дава освобождение от всички църковни санкции за осъществени грехове, ще бъде задоволително да се рецитират молитвите Апостолски знак на вярата, Отче наш и Молитва към Дева Мария, оповестиха през днешния ден от Римокатолическата черква.

Спазването на нормалните условия за индулгенция, като да вземем за пример това да има изповядване на грехове, няма да бъде изисквано от богомолците, които изразят желание да се придържат към тези условия допустимо най-скоро, съгласно разпореждане на Апостолическата пенитенциария, клон на религиозната администрация на Ватикана.

За пръв път затвориха две от най-големите светини на исляма

Всички други католици също могат да се възползват от индулгенцията, в случай че изпълнят една от нужните за това духовни практики, да вземем за пример четене на Библията за най-малко половин час дневно за да бъде свикан Бог да постави завършек на пандемията и да елементарни душите на умрелите.

В постановлението на Ватикана се споделя още, че изискванията, по-специално в регионите, които са най-засегнати от новия ковид, оправдават даването на всеобщо помилван на греховете на богомолците, без те да би трябвало да се изповядват самостоятелно.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1686  Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете  УМБАЛ-Бургас вкара УМБАЛ-Бургас вкара " рандеву " по вайбър за родителите на недоносените бебета  Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР