Католиците се подготвят да отпразнуват Великден в неделя.За да отбележи

...
Католиците се подготвят да отпразнуват Великден в неделя.За да отбележи
Коментари Харесай

Жител на Берлин украси квартал с яйца и великденски фигури

Католиците се приготвят да отпразнуват Великден в неделя.

За да означи празника, само че и с цел да зарадва съседите си един гражданин на Берлин украсява междублоково пространство в квартала. Декорацията усмихва минувачите и най-малко за малко ги изваждат от всекидневието.

" Всичко стартира преди пет години, единствено с едно дърво. Забелязахме, че украсата доста радва хората. Решихме да разтеглим обсега - освен с яйца, само че и с великденски фигури ", описа създателят на концепцията Дариуш Динарванди.



Сега дърветата са няколко, а с изключение на яйцата, на зеленото междублоково пространство " подскачат " зайчета и пасат " агнета ". Съседите освен се радват на Дариуш, само че и му оказват помощ. Тази година украсяването е почнало в края на март и лишило повече от 5 часа, като в него са взели участие 25 души. С най-голямо наслаждение са се присъединили и деца.

" Сега - поради ковид времената са комплицирани. Искахме да предложим на хората малко наслаждение, причина да се почувстват добре. Да се ухилен. А особено децата и да се засмеят. Групи от разнообразни градини идват тук ", добави Дариуш.

За всички великденско-цветната градина е голяма наслада. Няма по-добро време - след пет месеца зима и повече от година пандемия.

" Чудесно е! В тези турбулентни времена е нещо, което в действителност повдига духа и настроението! ", показа Елке Мьохринг, която живее в квартала.

От на следващия ден събиранията навън в късните часове на деня се не разрешават, с понижен потенциал ще работят детските градини. Поредният опит на властта да се оправи с третата коронавирусна вълна. Вечерен час в Германия се постанова за първи път от началото на пандемията.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР