Католическа благотворителна организация Каритас Витания“ – Пловдив започва великденска кампания

...
Католическа благотворителна организация Каритас Витания“ – Пловдив започва великденска кампания
Коментари Харесай

„Каритас“ събира хранителни продукти за Великден за хора в неравностойно положение

Католическа благотворителна организация „ Каритас Витания “ – Пловдив стартира великденска акция за набиране на храна за хора в неравностойно състояние.
Инициативата носи името „ Обяд за близък “ и е естествено продължение на непрекъснатото разпределяне на храна, което се случва в Хуманитарния център на организацията в града, два пъти месечно.
Услугата предлага редовно подсигуряване на хранителни пакети за хора с разнообразни здравословни проблеми, заради което не са положение да готвят; за бездомни хора или такива, живеещи в последна бедност; за жители в пенсионна възраст, които нямат условия да готвят или мъчно обезпечават прехраната си. Съдържанието на пакетите е разнообразно.
Прочетете още
Те включват консервирани готвени храни, лютеница, самун, сладко, кроасани, вафли, бисквити, прясно и кисело мляко (UHT), кашкавал, сирене и други артикули със период на валидност най-малко един месец или подготвени за директна консумация.
Специално за Великден, акцията се уголемява на територията на няколко огромни хранителни вериги – „ МЕТРО 1 “ и „ Лекси “ в ТЦ Гранд, където ще има сложени профилирани кошници, директно до касите, в които всеки може да остави
своето подаяние. Акцията ще продължи от 1 април до Възкресение Христово. За задачата „ Каритас Витания “ набира и доброволци, които биха се присъединили в разпределяне на осведомителни флаери в комерсиалните обекти или в разпределянето, пакетирането и даряването на пакетите.

Всеки, който би желал да се включи в благородната идея, може да се свърже с екипа на организацията в Пловдив на e-mail: [email protected] или на телефон: 0884 330 177.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР