Като водеща страна в областта на високите технологии Израел има

...
Като водеща страна в областта на високите технологии Израел има
Коментари Харесай

Радев кани Израел да инвестира в България като център на информационни технологии

Като водеща страна в региона на високите технологии Израел има интерес да влага в капацитета на България , която се утвърждава като център за осведомителни и информационни технологии и научни проучвания в района на Югоизточна Европа. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към израелския си сътрудник Реувен Ривлин в Йерусалим.

Радев означи, че с помощта на поредните старания на няколко генерации, през днешния ден Израел има ефикасни институции и народна власт, и развито гражданско общество . Принос за тези триумфи имат и нашите, българските евреи , които избраха Израел за своя татковина, само че резервираха вечно жива връзката сред нашите два народа, акцентира Румен Радев.

Президентът дефинира Израел като модел за обществено развиване , чиито триумф се крие в о бществената ангажираност на жителите, качеството на образованието, достойното възнаграждение и вложенията в стопански браншове , в които науката е поръчител за висока добавена стойност.

България има подготвеност да предприеме стъпки за следващо разширение на капиталовия и теоретичен продан и да насърчи взаимната търговия и вложения . " Затова в нашата делегация, с изключение на представители на българския парламент, имаме и представители на водещи компании от разнообразни браншове на стопанската система, на банковото дело, на търговията, на туризма ", уточни българският президент.

Приятелството сред нашите нации е потвърдено по най-категоричен метод в тежките години на Втората международна война , разяснява Румен Радев и акцентира, че българският народ е направил невиждан акт със спасяването на своята еврейска общественост и не е позволил нито един от българските евреи да замине в лагерите на гибелта.

" По този метод ние записахме една от най-светлите страници освен в нашата, само че и в европейската история ", добави Радев. Държавният глава добави, че страната ни споделя скръбта на Израел за починалите в концентрационните лагери евреи от Беломорска Тракия и Вардарска Македония, които не са били български жители и които България не е била в положение да избави.

Като ръководител на Съвета на Европейски Съюз България ще продължава да поставя старания за възобновяване на договарянията в границите на Близкоизточния кротичък развой за намиране на трайни и ефикасни решения, водещи до мир и непоклатимост в района.

Израелският президент Реувен Ривлин уточни, че еврейският народ в никакъв случай няма да не помни смелия акт на българския народ - спасяването преди 75 години на българските евреи. Ривлин означи, че едно от огромните провокации, пред които сме изправени, е битката против омразата и тероризма и уточни отговорността да се предадат на младите генерации полезностите за приемливост и народна власт .

Търговията, високите технологии и туризмът бяха избрани от президента Ривлин като предпочитани области за съдействие сред България и Израел. " Посещението Ви през днешния ден е значима стъпка за усилване на към този момент отличното другарство сред двата ни народа ", съобщи израелският държавен глава.

В изказването си президентът Ривлин изрази и позицията си във връзка с политиката на Иран в района на Близкия Изток.

Президентът Румен Радев е в Израел по покана на израелския си колег а. Визитата на българския държавен глава е в подтекста на 75-ата годишнина от спасението на българските евреи и 70-ата годишнина от основаването на Държавата Израел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР