Като цяло селата не са мистериозни. Тези в Китай –

...
Като цяло селата не са мистериозни. Тези в Китай –
Коментари Харесай

Историята на мистериозното китайско село Янгси

Като цяло селата не са мистериозни. Тези в Китай – също. Съществуват доста отдалечени обитаеми места в този регион, само че единствено едно съумява да изпъкне над всички останали. Учени и специалисти демонстрират голям интерес към жителите на Янгси в провинция Съчуан. Причината? В него живеят едвам 80 души, половината от които страдат от дварфизъм, написа обекти.бг.
Според мълвата, популяризирана от локалните, мистериозна болест е сполетяла дребното село преди повече от 60 години. Тя засегнала най-много децата сред 5-7 години и им попречила да порастват.
Днес специалистите знаят, че този вид проблеми с растежа се случват един път на всеки 20 хиляди души. Съответно обстановката в Янгси е извънредно невероятна. Особено като се има поради, че съгласно исторически данни в избран миг от предишното в Съчуан е имало няколкостотин души, страдащи от това положение.
Китайското държавно управление е забранило достъпа на гости до Янгси. Съответно това поражда един куп спомагателни градски митове. Според някои от тях тъмни сили са надвиснали над локалните домове. Други настояват, че локалните са прокълнати от техните предшественици поради неспазването на погребалните ритуали. Трети имат вяра, че във всичко това имат пръст.... костенурките. Очевидно в миналото някои от локалните поданици на Янгси са сварили и изяли черна костенурка и малко по-късно странното заболяване е сполетяло селището.
Въпреки всичко обаче, наподобява, че жителите стартират да надживяват мистерията – в региона все по-често се раждат деца, които към този момент не страдат от дварфизъм.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР