Като цяло се успокои ситуацията, спаднаха нивата на реките и

...
Като цяло се успокои ситуацията, спаднаха нивата на реките и
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Ситуацията с проливните дъждове в София се успокои

" Като цяло се успокои обстановката, спаднаха равнищата на реките и язовирите. Единствено река Лесновска е с нараснали равнища, тъй че там и сега са моите екипи и дружно с районната администрация могат да следят и да подхващат ограничения ", сподели столичният кмет по отношение на проливните дъждове на територията на София.

Йорданка Фандъкова взе присъединяване в самодейността “Заедно против езика на омразата ”, която се организира наоколо до Орлов мост взаимно със Столичната община и Организацията на евреите в България „ Шалом ”.

" Задачата оттук насетне е да продължи отводняването и почистването, където е належащо ", добави кметът. Тя заяви, че е упълномощила задача да бъдат разказани вредите по общинската и частната инфраструктура. Общинската е значима, тъй като някъде безусловно имаме изровени улици, които ще би трябвало да възвръщаме и то бързо, добави Фандъкова.
Няма проблеми в учебни заведения, детски градини, а само в общинската инфраструктура - с някои улици в регион “Витоша ”, “Нови Искър ” и “Кремиковци ”. Това са и регионите, където има вреди. При този изобилен дъжд и тези количества, които се изсипаха над София, считам че посредством най-много на предварителната защита, в която влагаме непрекъснато и реакцията на екипите, вредите са много лимитирани, сподели кметът.
По думите на Фандъкова сигналите са намалели сензитивно. От сутринта има три - най-вече от частни здания, добави тя. Екипите на общината и пожарната спомагат и на хората. Има и паднали дървета. Отстранени са клони и всичко, което може да бъде рисково, разпоредено е и непрекъснато да се ревизира за изсъхнали дървета.

Няма потърпевши през последните два дни, сподели Фандъкова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР