Като цяло S&P заяви, че е понижила прогнозата си за

...
Като цяло S&P заяви, че е понижила прогнозата си за
Коментари Харесай

Очаква се войната в Украйна да намали световното производство на леки автомобили през следващата година с милиони бройки

Като цяло S&P съобщи, че е намалила прогнозата си за световното произвеждане на леки транспортни средства от в този момент до 2030 година с цели 25 милиона броя.

Очаква се войната в Украйна да понижи международното произвеждане на леки коли през идната година с милиони бройки, съгласно S&P Global Mobility, съобщи бизнес телевизия CNBC, представени от БНР. 

Автомобилната изследователска компания, известна преди като организация IHS Markit, намали в сряда прогнозата си за световно произвеждане на леки коли за 2022 и 2023 година с общо 2,6 милиона броя за двете години, надлежно до 81,6 милиона през тази и до 88,5 милиона броя през идната година.

Военният спор в Украйна аргументи проблеми с логистиката и веригите на доставки, както и дефицит на части от сериозни съставни елементи за транспортните средства. Трябва да се има поради, че доста автомобилни производители доставят точно от Украйна окабеляване, което се употребяват в транспортни средства за електрическо зареждане и връзка сред обособените елементи. Проблемите способстват за към този момент обтегнатата верига на доставки поради коронавирусната пандемията и продължаващия дефицит на полупроводникови чипове.

Очаква се европейското автомобилно произвеждане да претърпи най-вече разстройства, предвижда S&P Global Mobility, като компанията понижи с 1,7 милиона броя прогнозата си за производството на коли в Европа, в това число малко под 1 милион бройки от загуба на търсенето на леки коли в Русия и Украйна. Останалите съкращения са от дефицит на части, включващи чипове и кабелни снопове, поради войната.

За Северна Америка S&P понижи прогнозата си за автомобилното произвеждане с 480 000 броя за 2022 година и с 549 000 единици за 2023 година.

Около 45% от създадените в Украйна кабелни снопове нормално се изнасят за Германия и Полша, което слага немските производители на коли в огромен риск, съгласно S&P. Автомобилни производители като Volkswagen и BMW са измежду най-засегнатите след нашествието на Русия в Украйна, почнала преди към три седмици.

Главният изпълнителен шеф на " Фолксваген " Херберт Дис съобщи по-рано тази седмица, че войната е сложила под въпрос вероятностите на компанията за 2022 година, защото автомобилният производител има проблеми с частите. Той също по този начин уточни, че компанията реалокира част от производството си от Европа в Северна Америка и Китай в отговор на обвързваните с войната спирания на веригите на доставки.

BMW пък понижи в сряда прогнозата за маржа на облагата на автомобилното си поделение за 2022 година от 8-10% на 7-9% заради въздействието на разгръщащата се рецесия в Украйна.

Заводите на BMW ще се върнат към цялостно произвеждане идната седмица, откакто първокласният авто производител спря или понижи производството в някои немски фабрики след съветската инвазия в Украйна, сподели основният софтуерен шеф на компанията Франк Вебер.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР