Като стратегически грешки за България определят провала на процедурата за

...
Като стратегически грешки за България определят провала на процедурата за
Коментари Харесай

Три партии предупреждават: ремонтирането на МиГ-овете в Русия не е българският национален интерес

Като стратегически неточности за България дефинират неуспеха на процедурата за избор на нов изтребител, за избора на консорциума-производител РСК МиГ за ремонт на наличните ни изтребители МиГ-29 и на провалената социална поръчка за градеж на два многофункционални патрулни кораба от три партии. Политическите сили, изразили тази позиция, са Политическа партия Български земеделски народен съюз, Политическа партия " Демократи за мощна България ", Политическа партия " Да, България " .

 От 1 януари подвигат заплатите на военните
От 1 януари подвигат заплатите на военните

Каракачанов желае промени в Закон за обществените поръчки за поръчки за националната сигурност и за бойна техника

Припомняме, ръководител на Политическа партия Български земеделски народен съюз е някогашният боен министър Николай Ненчев . Той е обвиняем за ремонта на изтребителите МиГ-29. Според обвиняването, от 5 май 2015 година до 9 септември 2015 година Николай Ненчев не е обезпечил авиационната сигурност и летателната валидност на изтребителната ни авиация. Той не е привел в деяние подписаните на 26 април 2015 г . сред Министерство на защитата (МО) и АО " РСК МИГ " два контракта за удължение на ресурса на два мотора РД-33 с по 50 часа и ремонт на два мотора РД - 33 и една кутия за самолетен елемент за МиГ-29 на обща стойност 3 773 000 евро (7 388 666 лева). Според прокуратурата, Ненчев е наредил на зам.-министър Десислава Йосифова да остави договорите в служебната си каса и да не подхваща каквито и да било дейности по осъществяването им.

В писмо до медиите трите партии афишират своето неодобрение от провалената модернизацията на Българската войска . Според тях, стратегическите неточности за България са вследствие на неприятните управнически решения.

Позовавайки се на неназована самостоятелна експертиза от политическите сили изясняват, че съветската компания е неточен сътрудник , който неведнъж злоупотребява с монополното си състояние във връзка с България. Злоупотребите се показват в закъснение осъществяването на поръчките и осъществяване фалшив ремонт, съгласно писмото на трите партии.

" Освен чисто техническите и времеви параметри на договорите за ремонт , които в практиката съветската компания постоянно нарушава, още по-обезпокоителен е фактът, че РСК МиГ към този момент е в листата с наложените нови наказания към съветски компании ", се споделя в позицията им.

От Български земеделски народен съюз, ДСБ и " Да България " настояват, че връщането към партньорство с Русия е в прорез с българския народен интерес и поради загърбването на договорните връзки за ремонт на българските изтребители в Полша. " С тази си политика на обязаност с съветския боен комплекс България се демонстрира като обезсърчителен съдружник в НАТО и провокира съмнение като сътрудник в фамилията на демократичните страни ", гласи писмото на трите политически сили.

Припомняме, Полша няма лиценз за ремонт на нашите изтребители .

От трите партии обвързват назначения от президента Румен Радев - служебно държавно управление " Герджиков " преди сегашния кабинет " Борисов-3 " с проблемите в областта на защитата.

" Нямаме контракт за покупка на нови изтребители . Поради лобистки и неверни геополитически решения тази процедура беше неколкократно спирана, пренасочвана и блокирана, макар обезпечения финансов запас от работата на министър Ненчев и предходния парламент . Тогава, след голям брой старания, 43 -то Народно събрание гласоподава 2.2 милиарда за модернизационни планове за военновъздушните и военноморските сили. Този огромен късмет и триумф за българската войска и страна беше провален, вследствие на последвалата неуверена и на моменти искрено проруска политика. Днес България разполага с 8 МИГ-а, чийто запас понижава и скоро ще останат 7 . Тези дейности съставляват директна опасност националната ни сигурност ", гласи достоверният правопис на писмото.

 В МО отвориха единствената оферта за нов военен транспортен съд
В МО отвориха единствената оферта за нов военен транспортен съд

Междуведомствена група прави оценка предлагането

Според представителите на трите политически формациии, от НАТО виждат вървенето в неправилна посока на страната ни. Факт е още, че страната ни не може да извършва взаимни задачи с сътрудниците си от НАТО , тъй като авиониката на самолетите ни е несъвместима и те се разпознават като противников. Тази авионика можеше да бъде заменена само в Полша, а не в Русия. Идеята беше наличните МиГ-29 да бъдат осъвременени в съюзническа Полша, с цел да станат съвместими с натовските бойни самолети, пишат от партията на Николай Ненчев.

От Български земеделски народен съюз, ДСБ и " Да, България " дефинират желанието за договаряния за ремонт на изтребителите ни със завода-производител РСК МиГ като доказателство за национална безнаказаност и напомнят за анексирането на Крим.

Припомняме Резолюция 68/262 на Общото заседание на Организация на обединените нации, призната на 2 7 март 2014 на 64-тата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в отговор на анексирането на Крим от Русия, озаглавена " Териториалната целокупност на Украйна ", осъжда Кримската рецесия. Резолюцията има доброволен темперамент.

България не може и не би трябвало да употребява участието си в НАТО фасадно и за да бъде само потребител на сигурност. Тя би трябвало да способства към груповата сигурност, с цел да може да разчита на съюзническа поддръжка. Именно тази взаимност, подсигурява на страната ни сигурност в този раздорен свят, се споделя в писмото на трите партии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР