Като сме млади, си мислим, че животът свършва след като

...
Като сме млади, си мислим, че животът свършва след като
Коментари Харесай

Какво да правим на 30, за да бъдем здрави и щастливи на 50

Като сме млади, си мислим, че животът свършва откакто духнем 50-60-те свещички върху тортата. Истината е, че точно в тази възраст хората стартират да се радват най-пълноценно на живота и да осъзнават своите неточности, които са позволили като са били на 30.

Сайтът Quora.com е направил обширно изследване измежду хората на 50-годишна възраст и те разкриват какво биха посъветвали по-младите девойки момчета, с цел да бъдат по-щастливи и задоволени от живота си за в бъдеще. Препоръчваме ви да се вслушате в отговорите им:

Спрете да пушите
Ако към този момент сте върл пушач, то е време да се замислите по какъв начин да спрете цигарите. Те са скъпи, миризмата им е много неприятна, а и вредят извънредно доста освен на вашето здраве, само че и на това на хората към вас.

Спортувайте
Движението носи освен изгоди за здравето, само че и задоволство и благополучие. Стремете се да бъдете дейни и да спортувате най-малко по половин час всеки ден. Веднага след тренировката вие ще усетите прилив на сила и ще се почувствате доста по-добре. След време пък ще бъдете доста по-здрави от останалите си връстници, тъй като напъните ви през днешния ден, ще ви се отплатят на старини.

 soul-1

Не забравяйте слънцезащитата
На всички ни е ясно какъв брой са нездравословни слънчевите лъчи. Това важи освен за летния сезон, само че и за зимата. Ако желаете да си спестите появяването на бръчки и да имате суха и тънка кожа, когато възрастта напредне, то в никакъв случай не забравяйте да излизате без да сте нанесли слънцезащитен крем.

Започнете да спестявате пари
Това може да ви се стори един много отегчителен съвет, само че ще ви бъде от изключителна изгода отсега нататък. В 30-те си години, всички към този момент могат да се похвалят с някаква кариера, имат постоянни приходи и е добре да стартират да заделят най-малко по 10% от заплатата си всеки месец. Ще бъдете признателни някой ден!

Бъдете в положителни връзки с роднините
Дори да имате комплицирани взаимоотношения с околните си, в този момент е моментът да измененията това. Семейството и околните са извънредно значими за щастието на всеки един от нас. Преодолейте всичко, за което сте се бунтували, когато сте били на 20 и се пробвайте да оправите връзките си с тях. Някой ден ще го оцените.

Трупайте мемоари, не движимости
Истинското благополучие се крие в спомените, а не във движимостите. Именно мисълта за хубавите моменти ще ви кара да се усмихвате на остарели години, а не новата чанта на Marc Jacobs да вземем за пример. Така че, незабавно помислете за идната дестинация, която да посетите.

Научете се да давате
Научете се да бъдете великодушни и да се раздавате. Разбира се, имайте мярка. Бъдете положителни с близките и им давайте това, от което имат потребност. Но в никакъв случай не очаквайте нищо в подмяна. Ще видите по какъв начин внезапно ще се почувствате по-щастливи и задоволени.

 soul-4

Заобиколете се с позитивни хора
За да сте щастливи, подбрете хората към вас тъй че да ви карат да се чувствате добре и да ви обогатяват като хора. Отделете време най-малко един път седмично, с цел да се виждате с тях. Забавлявайте се дружно и вършете нелепости. Верните другари са до гроб.

Не спирайте да гоните фантазиите си
Искате да се научите да плувате, да свирите на пиано или да яздите кон? Искате нова работа, дете и семейтво? Кой ви стопира да преследвате задачите си? Страхът и самите вие сте тези, които саботирате щастието си и сбъдването на фантазиите ви. Бъдете смели и грабнете своя късмет. Преследвайте фантазиите си и започнете през днешния ден. Не чакайте за на следващия ден, тъй като времето минава и след време ще съжалявате за пропилените шансове.

Следвайте режим
Създайте си режим още в този момент. Опитвайте се да си лягате в точния момент и в един и същи час всяка вечер. Спете по осем часа. Сънят е значим за вашето здраве и хубост. И в случай че в този момент не го осъзнавате, то бъдете сигурни, че това ще стане на по-късен стадий, когато неналичието на сън към този момент пагубно се е отразила на лицето ви.

Грижете се за зъбите си
Не отлагайте грижата за зъбите си за утрешния ден. Всеки дребен проблем ще се трансформира в по-голям. А с възрастта проблемите със зъбите се задълбочават. Затова не отлагайте лекуването до това време.

Четете
Не забравяйте да отделяте време да четете. Опитайте се да прочитате минимум по 10 книги на година. Вашият мозък би трябвало да се развива непрестанно, тъй че спрете да губите време в гледане на телевизия или чатене във Фейсбук. Вземете някоя забавна книга, потопете се в един нов свят и напълно скоро ще осъзнаете какъв брой по-щастливис е чувствате.

 soul-2

Пътувайте
Човек е благополучен, когато е на път! Така че се старайте да пътувате повече. Всяко едно малко бягство ще ви промени по този начин, както нищо друго не може да го направи. Посещавайки нови места вие ще се обогатите персоналната си просвета. Приключенията, които ще изживеете ще ви оказват помощ да спрете да живеете в боязън, а това ще ви е в помощ за останалата част от живота ви.

Не се сравнявайте с близките
Застанете пред огледалото и си напомнете какъв брой сте прелестни като персона. Изтъкнете позитивните си качества и в никакъв случай не забравяйте, че сте неповторими, тъй като няма различен като вас. Акцентирайте освен върху вашите външни качества, само че и върху богатата ви психика. Повярвайте ни, всички ваши терзания в този момент, ще изчезнат когато станете на 50. Бъдете мощни и вярвайте в себе си.

Купете си личен дом
Това не е изключително елементарно за младежите през днешния ден, само че сигурно в сегашния миг ще ви е доста по-лесно, в сравнение с след 20 година Направете всичко допустимо, с цел да си гарантирате, че си имате свое лично място, където ще се чувствате спокойни и в сигурност, място, което ще е единствено ваше и вие ще се разпореждате по какъв начин ще наподобява то.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР