Като родители, всички ние се стремим да отгледаме хора, достойни

...
Като родители, всички ние се стремим да отгледаме хора, достойни
Коментари Харесай

Важни маниери, които трябва да възпитате у детето

Като родители, всички ние се стремим да отгледаме хора, почтени за почитание, само че и всички сме наясно, че това е по-лесно да се каже, в сравнение с да се направи. И по този начин, каква е тайната на сполучливото образование, тъй че уроците в действителност да се „ закодират”?

На първо място родителите би трябвало да имат поради, че взаимното почитание е от основно значение и че маниерите са метод това почитание да влезе в деяние. Но от време на време вместо да моделираме положителни обноски, доста постоянно реагираме със закани, подкупи и викове. А ето и кои са маниерите, на които безусловно би трябвало да научите децата си.

1. Вълшебни думички

Всяко искане, което не включва „ апелирам “ и „ благодаря “, несъмнено кара родителите да потръпнат. И въпреки всичко може да бъде огромно предизвикателство да научите децата на вълшебните думи. Затова пробвайте под формата на игра - това на процедура е интерактивно образователно преживяване, което дава на децата късмет да опитват с положителното, неприятното и грозното. Развихрете въображението си и направете чаено празненство с друг вид „ гости” – приятни, занимателни, невъзпитани и така нататък
2. Маниери на масата

Семейните вечери могат да накарат всеки родител да сложи под въпрос уменията си за развъждане на деца. Как да се справите? Организирайте седмична изискана вечеря. Извадете платнените салфетки и накарайте всички да облекат най-хубавите си облекла. Ще се изненадате от това по какъв начин новостта на това събитие ще накара децата с неспокойствие да вземат участие. Само не забравяйте да поддържате упованията си съобразени с възрастта.
3. Хигиена

Миене на ръце и зъби, покриване на устата при кашляне или кихане – тези съществени хигиенични практики са от значително значение и най-добре се преподават посредством повтаряне и рутина. Според експертите тези обноски ще се вкоренят с течение на времето, стига да сте задоволително поредни. Между 3 и 5 години можете да оставите детето да извършва тези задания независимо във ваше наличие, а след 6-7 доста деца могат да правят ежедневната си хигиенична рутина сами.
4. Поздравяване на познати

Много деца мълчат или се крият зад родителите си, когато някой комшия или прочут ги поздрави. Е, този тип раздразнителност е необикновено постоянно срещана, само че това не я прави по-малко обществено неуместна. Добрата вест е, че даже срамежливите деца могат да се научат да почитат нечие наличие, стига да имат малко процедура. За деца на възраст 3 и повече години разиграйте сюжет, като накарате фамилен другар или комшия да позвъни на вратата и да се преструва, че идва, тъй че детето ви да има късмет да премине през играта.
5. Поемане на отговорност

Всички се опитваме да възпитаме децата си да бъдат благи и съпричастни хора, само че принуждаването на дете да се извини не прави доста в дълготраен проект. Всъщност, условието за опрощение постоянно е сбит и неискреен израз и не учи децата по какъв начин да подходят в сложна обстановка. Изказването на страдание е това, което вършим, когато се усещаме зле от нещо и това може да накара другия да се почувства по-добре.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР