Като производител на храна за мен Био“ е много мощен

...
Като производител на храна за мен Био“ е много мощен
Коментари Харесай

Красимир Бенямин: Познавам големи производители у нас, които ми казват това по-добре не го яж

Като производител на храна за мен " Био “ е доста мощен инструмент, с цел да знам, че това, което закупувам като първични материали от целия свят, е оптимално несъмнено и че това, което създавам, е чисто. Това сподели предприемачът Красимир Бенямин в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “. 

Преди 10 години с брат му вземат решение да основат по-здравословна опция на всеобщите шоколади, която да бъде потребна и за индивида, и за околната среда. Развиват продуктите си като опитват с разнообразни подправки и плодове, които придават неповторимите им усети. Създават и шоколад за деца на основата на фурми и рожков. " За мен е доста значимо всяко нещо да минава през филтъра " Планетата има ли потребност от това сега? “. Ако да – ок, родължавам да развъртвам мисълта. Ако не – няма потребност да си изгубвам времето. Имаме доста положителни образци в България в биобранша, които са стартирали, тъй като са желали нещо по-добро за околните си, за децата си, и то се е развило като бизнес. Но в същото време познавам в действителност огромни производители, които ми демонстрират произвеждане, само че споделят " Не, това по-добре не го яж “. Затова е толкоз значимо да сътворяваме осведоменост, с цел да може потребителят да вземе осведомено, не импулсивно решение “, изясни Бенямин. 

Красимир Бенямин означи, че шоколадът е измежду най-консумираните десерти, само че доста малко знаем за това от кое място идва изходната суровина. Затова на 25 и 26 ноември основателите на BioBenjamin ще провеждат събитието " Шоколадов свят 2023 “. Там в Детска шоколадова работилница повече от 250 деца ще слагат международен връх за темпериране на шоколад. Постижението ще бъде тествано и записано от Немския Институт на Рекордите, а всяко дете ще получи формален личен документ, изясни Красимир Бенямин. Темперирането е сложен развой, означи той, само че шоколатиерът основава способ, който сега патентова и който разрешава шоколадът да се темперира по обикновен, елементарен и занимателен метод.  

" Хората ще могат да се допрян до всички стадии на производството, да се срещнат с проблематика, с преимущества, кое прави шоколада потребен и нездравословен. Ще има пресни какаови плодове, особено импортирани от Еквадор, по този начин, че хората да могат да ги пробват. Ще пробват другите съставки, ще видят стадиите – какаово масло, какаова маса, сушени какаови зърна, печени какаови зърна, каква е разликата от другите произходи “, разясни Красимир Бенямин. 

Посетителите ще могат да пробват люти шоколади, шоколади за спортисти, новаторски занаятчийски сладолед, греян шоколад.  

Събитието ще се организира в " Топлоцентрала “, а входът е свободен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР