Като продължение на увенчалия се с успех виртуален форум Голи

...
Като продължение на увенчалия се с успех виртуален форум Голи
Коментари Харесай

Вицепрезидентът към българите в чужбина: Да съберем късчетата на будната Родина

Като продължение на увенчалия се с триумф виртуален конгрес „ Голи са без книги всички нации “ по случай 24 май, вицепрезидентът Илияна Йотова афишира самодейността „ Будната България “.
Целта ѝ е да насърчи деца, младежи и възрастни от българските общности зад граница да изразят своята връзка с България, с нейното минало и бъдеще , оповестиха от прессекретариата на президентството. 
 Българи в чужбина излизат на митинг в символ на взаимност Българи в чужбина излизат на митинг в символ на взаимност
" Като жест на съпричастност излизаме тази вечер, като предпочитание за битка срещу корупцията, за демократично бъдеще, за бъдещите генерации н...
Те могат да опишат или покажат всичко, което ги зарежда със мощ и самочувствие, че са българи – да вземем за пример обичано място в Родината, предадените през генерации обичаи, паметта на своя жанр, прояви, поддържащи българския дух зад граница.
Всички искащи да се включат могат да го създадат, като изпратят видео запис, не по-дълъг от 3 минути. За сцена на виртуалния конгрес вицепрезидентът Йотова още веднъж дава своя канал в ютуб и формалната си страница във фейсбук. „ Чрез видео материалите като с камъчета от мозайка ще сглобим облика на България на всички – будната България “, показва Илияна Йотова.
Партньори на „ Будната България “ са Институтът за етнология и фолклористика с Етнографски музей към Българска академия на науките и Българското национално радио.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР