Като председател на ПГ на ГЕРБ-СДС поканих на експертна среща

...
Като председател на ПГ на ГЕРБ-СДС поканих на експертна среща
Коментари Харесай

Атанасова обяви кога ще е срещата ГЕРБ-ПП

" Като ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС поканих на експертна среща на 8 ноември от 10 часа в зала " Запад " представители на ПГ на Политическа партия. От ПГ на ГЕРБ-СДС в срещата ще вземам участие, дружно с Деница Сачева, Делян Добрев, Кирил Ананиев. С Андрей Гюров - ръководител на ПГ на Политическа партия, авансово уточнихме, че срещата ще е открита за медиите от самото начало ".

Това написа ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в профила си във Facebook.

" Веднага след изборите намерено декларирахме, че ще беседваме с всички политически партии по целите, залегнали в препоръчаните от “Продължаваме смяната ” - 16 политики в интерес на хората. Ще се отзовем на поканата от ГЕРБ-СДС. " Това се споделя в публично мнение на пресцентъра на Политическа партия.

" Подчертаваме, че това не е среща за поддръжка на мандат на ГЕРБ-СДС. Ще излъчим специалисти за разговор по политиките, които сме подготвени да подкрепим като градивна съпротива.

Тъй като имаме вяра, че българските жители заслужават да чуят желанията и уговорките персонално от водачите, които взимат решенията, в срещата ще се включат и водачите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев.

Както към този момент обявихме, всички срещи на Политическа партия с партиите в Народното събрание за разискване на 16-те политики ще бъдат предавани онлайн ", допълват от партията.

По-рано в ефира на NOVA Росен Плевнелиев разгласи, че идната седмица ще се организира " среща пред камерите " сред политическа партия ГЕРБ и „ Продължаваме Промяната “. Той и някогашният министър на външните работи Соломон Паси бяха част от т.нар.контактна група, която организира диалози с парламентарните групи наГЕРБ-СДС, „ Български напредък “ иДПСв опит да се откри консенсус в границите на 48-ото Народно заседание.

Официални отводи за присъединяване в диалозите бяха изпратени от парламентарните групи на „ Продължаваме Промяната “, „ Демократична България “ и „ Българска социалистическа партия за България “.

Той добави, че контактната група продължава да работи и да организира неофициални диалози с политическите групи.

Контактната група стартира да реализира резултати. Декларацията, която ние с доктор Паси изготвихме и внесохме при ръководителя на Народното събрание, към този момент реализира единодушие. Видяхме единодушие по F-16, по еврозоната, добави още Плевнелиев.

“Ние с господин Паси сме реалисти. Не желаеме следващата неустойчивост, нови избори. Искахме да дадем всичко от себе си, с цел да може България да мине през сложните моменти, които ни чакат ”, разяснява президентът Росен Плевнелиев за избора му да се включи в контактната група.

“Една от аргументите да се захванем с това беше, че към този момент за трети път в последните 33 години, националният ни живот се дефинира от геополитиката ”, сподели и доктор Соломон Паси.

Плевнелиев, изясни, че точно той и някогашният министър на вътрешните работи Соломон Паси са потърсил ГЕРБ. “Съдбата ни събр с доктор Паси. В никакъв случай това не е концепция на борисов и партия ГЕРБ ”, съобщи Плевнелиев. По думите му се водят и неофициални диалози. Такива той е провел с Кирил Петков, Асен Василев и Даниел Лорер.

България няма потребност от президентска република,категоричен бе Паси.

“Считам, че не трябва да се повдига тази тематика. Тя е извънредно нездравословна и ще погребе нашата нежна народна власт ”, разяснява Плевнелиев. “Вярваме, че ще имаме държавно управление ”, добави той.

Според него възможностите за кабинет се усилват, а контактната група остава в контакт с всички водачи. “С първи мандат ще бъде мъчно. С втори мандат - за какво не? сигурно третият мандат дава изключителни благоприятни условия. На нас доста ни се желае Демократична България да поемат самодейността, тъй като те имат златен късмет ”, счита Плевнелиев.

Според него, в случай че Демократична България поеме водачеството, ще има поддръжката на ГЕРБ и Политическа партия. “Това ще направи едно доста стабилно държавно управление, което може да направи чудеса ”, сподели той.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР