Като поредното прибързано и некоректно изказване определи президентът Румен Радев

...
Като поредното прибързано и некоректно изказване определи президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Президентът за концесията на Росенец: Поредното прибързано и некоректно изказване на ПП

Като следващото преждевременно и неточно изявление дефинира президентът Румен Радев тезата на " Продължаваме Промяната ", че служебното държавно управление е удължило концесията на " Лукойл " на пристанище " Росенец " с 24 години. Радев подсети, че концесията е подписана от кабинета на Бойко Борисов за период от 35 години. Той отговори и на Христо Иванов, и Васил Терзиев за офанзивите против него.

Президентът съобщи, че концесията е дадена от държавното управление на Бойко Борисов.

" Кой даде на концесия пристанището - държавното управление на Бойко Борисов, за 35 години. Служебното държавно управление не е удължавало концесията, просто 24 години остава да бъде в действие концесията, която служебното държавно управление не приключи, тъй като тъкмо тогава водеше битка с галактическите цени на горивата, които ни докараха четворната коалиция. Същите тези политически водачи ", изясни Радев.

По думите му, следва да разберем дали това предложение на ръководещите е вследствие на някакви корпоративни апетити или е спешен пиар.

" Да забравим по-бързо кой ни докара медиаторите за 30% по-скъп съветски газ, " Джемкорп ", кой не реалокира регистрацията на " Лукойл " по време на постоянното си ръководство от Швейцария в България. Служебното държавно управление свърши това, което трябваше да свършат постоянните държавни управления. Служебното държавно управление единствено за 5 месеца събра налози от " Лукойл " - 180 млн. лв., два пъти повече от колкото всички постоянни държавни управления преди този момент за 15 години ", добави президентът.

Радев съобщи още, че се надява ръководещите доста добре да са си създали сметката по какъв начин това решение ще се отрази на цената на горивата.

" Аз се надявам, че са си създали оценка на риска какво има зад пристанището, тъй като там има една огромна тилова база, на кого принадлежи тя, за какво тя принадлежи на " Лукойл ", по кое време е взета от него, по какъв начин това връщане на страната на пристанището ще работи с тази тилова база, без която прехвърлянето на нефт към Нефтохимическия комбинат е невероятно ", разяснява той.

Радев отговори и на думите на Христо Иванов, че позицията на президента по отношение на Украйна е недостойна, подла и доста нездравословна за България, сравнявайки го с беларуския президент Александър Лукашенко.

" Явно господин Иванов прави всичко допустимо, вкарва в играта всички вероятни карти, с цел да забравим по-бързо подлостта, с която той измами своите гласоподаватели и съобщи своите правила и полезности. Знаете, че той извая целия си политически образ като герой против мафията, наречена от него Борисов, и против задкулисието, наречено от него Пеевски, а сега той не просто се прегърна с тях, a той им слугува. И слушам, че той щял да трансформира България за две години. Интересно с кого и по какъв начин ще промени България, тъй като господин Иванов щедро, напоително ни обясняваше, че ГЕРБ и Движение за права и свободи би трябвало да бъдат санирани и държани за дълго време отвън ръководството. Днес той им подарява ръководството и ще трансформира България с тях ", сподели още Радев.

Попитан по какъв начин би коментирал думите на кандидат-кмета на София от ПП-ДБ и " Спаси София " Васил Терзиев, че Радев не е обединител на нацията, а мегафон на непозната страна, Радев отговори:

" Аз мисля, че не е правилно да съдим за децата на Държавна сигурност по техните родители. Това по-скоро е урок за хората, които дълги години осмисляха своето политическо съществуване с линчуване, и то грубо линчуване на всички, свързани с Държавна сигурност, а през днешния ден издигат тъкмо подобен претендент. И това в действителност осветлява двойните стандарти, които практикуват най-шумните представители на българската политика. Що се отнася до самия претендент, за мен човек, който предава родителите си, ще съобщи и родината си ", сподели той.

Относно опасността за ликвидиране против военния министър Тодор Тагарев президентът съобщи, че е срещу това да бъде заплашван с ликвидиране български жител. Радев подсети, че когато е имало закани към българския публицист Христо Грозев, президентът, служебният кабинет и службите са се задействали мигновено, с цел да подсигуряват сигурността му.

" Искам тук да повдигна тематиката за уеб страницата " Миротворец ". Очаквам българското държавно управление най-накрая да вземе някакво отношение по този случай, без значение какво е. Но би трябвало да се разбере дали това са подправени сигнали, дали са реалистични, до каква степен са достоверни, би трябвало да има деяние. Всеки един български жител би трябвало да бъде защитаван, когато е под опасност неговият живот и сигурност ", изясни той.

Коментарът му е във връзка обстоятелството, че преди дни Съюзът на българските публицисти сигнализира, че още един български публицист - Диляна Гайтанджиева, е попаднала в листата с " врагове на Украйна ". Списъкът е поддържан от уеб страницата " Миротворец ", като в него към този момент са Велиана Христова, Велислава Дърева, Елена Йончева, Христо Георгиев, Румен Петков, Валентин Вацев, Ваня Добрева, Волен Сидеров, проф. Иво Христов и други

От Съюз на българските журналисти приканиха българските и украинските управляващи да извърнат особено внимание на случая, защото медията " разгласява персонални данни, нарушава базисни правни правила в Европейски Съюз и заплашва правата и сигурността на доста хора, в това число и европейски жители ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР