Като най-възрастния депутат Вежди Рашидов, който е част от парламентарната

...
Като най-възрастния депутат Вежди Рашидов, който е част от парламентарната
Коментари Харесай

Вежди Рашидов даде начало на новия парламент

Като най-възрастния народен представител Вежди Рашидов, който е част от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, откри първото съвещание на 48-о Народно заседание. Той направи инспекция на кворума и би звънеца.

На откриването на 48-ия парламент участват президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, служебният министър председател Гълъб Донев, членове на служебния кабинет, основният прокурор Иван Гешев, представители на правосъдната власт и други държавни институции. Поканени да участват са и президенти на България, заемали поста преди Румен Радев, някогашни ръководители на Народно събрание, представители на правосъдната власт, Конституционния съд, на вероизповеданията, както и на дипломатическия корпус у нас.
-->
На днешното първо съвещание, откакто депутатите положат клетва, представителите на всяка една от седемте парламентарно определени обединения ще създадат изказване.

Предстои да бъде определен и ръководител на новия парламент. Най-голямата парламентарна група (ПГ) – ГЕРБ-СДС към този момент разгласи своята номинация. Това е Росен Желязков. От ПГ на „ Продължаваме Промяната “ ще повдигнат Никола Минчев, от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ – Кристиан Вигенин, а от ПГ на „ Възраждане “ – Петър Петров.

Председателят ще поеме управлението на съвещанието и ще произнесе слово. Депутатите ще изберат и заместник-председателите на Народното събрание.

Новото Народно заседание се конституира с декрет на президента след провеждането на предварителни избори при започване на октомври.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР