Като народен представител ще работя и настоявам в най-кратки срокове

...
Като народен представител ще работя и настоявам в най-кратки срокове
Коментари Харесай

Депутатът от “ПП-ДБ” Иван Белчев търси стопанин за бившето руско консулство в Русе

Като депутат ще работя и упорствам в най-кратки периоди бившето съветско консулство в Русе да откри своя нов собственик и градът да има посланичество на още една страна. Това съобщи депутатът от “Продължаваме Промяната - Демократична България ” Иван Белчев при посещаване на постройката.

Бившето съветско консулство е благосъстоятелност на Община Русе. От 2022 година насам постройката е изоставена заради решението на българската страна да понижи числеността на личния състав на съветските представителства в Република България в граници, ненадвишаващи числеността на българските представителства в Руската федерация.

Поради потребността на дунавския град от търговски взаимоотношения, по думите на Белчев постройката е извънредно подобаваща за Румънско консулство. “Има доста румънци, които желаят да вършат бизнес в България и надлежно българи, които желаят да вършат бизнес с Румъния ”, добави той.

Според русенския депутат постройката се нуждае от главен ремонт, само че тя има всички предпоставки да бъде още веднъж настоящо консулство в интерес на жителите на Русе.
“Време е изоставената постройка на бившето съветско консулство в Русе да откри своя нов собственик, с който България да задълбочи своето дипломатическо и комерсиално партньорство. Това е значимо за развиването на града и района ”, съобщи той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР