Като много успешно отчита представянето си на туристическите борси тази

...
Като много успешно отчита представянето си на туристическите борси тази
Коментари Харесай

Хотелите се готвят за първите гости през зимния сезон

Като доста сполучливо регистрира представянето си на туристическите тържища тази година Съюзът на туристическия бизнес в Банско. Отварят се нови пазарни ниши, връщат се и остарели. В момента множеството хотели и механи ремонтират базата си, с цел да посрещнат първите посетители през зимата след един сполучлив летен сезон, споделя Зорка Тумбакиева. Тя чака добър зимен сезон и се надява да има сняг. 

В близкото село Баня СПА хотелите са натоварени целогодишно. Разбира се, те също се приготвят за зимните си посетители, които избират чудесното комбиниране на ски и басейни с минерална вода. Тук ценим най-вече българските туристи, споделя Явор Капитанов, чийто хотел неотдавна получи наградата за най-иновативен от Европейската СПА асоциация. 

Последствията от войната в Украйна, инфлацията и цените на горива, енергоносители и храна, основават сериозен проблем, признават хората от туристическия отрасъл. Феноменът - доста туристи, малко облага, си има граници, споделят те. В тази обстановка най-трудно е да резервира качеството на услугата. 

Огромният капиталов интерес към СПА туризма в Баня води и до различен сериозен проблем, освен с ограничавания запас на минералната вода, споделя Явор Капитанов. 

" Очаквам хората от сектора да бъдат дейни, да пазят правата и ползите си, за основаване на една добра и работеща среда. Да бъдем сериозни и неотстъпчиви, когато би трябвало, и да оказваме помощ, когато би трябвало ".

Не отминаваме и настоящата тематика за връщането на Данък добавена стойност от 9 на 20 % в туризма. Зорка Тумбакиева счита, че ставката би трябвало да е диференцирана. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР