Като мишена на прокуратурата в близко бъдеще се посочва и

...
Като мишена на прокуратурата в близко бъдеще се посочва и
Коментари Харесай

Лена Бориславова, Кирил Петков и редица други от политическия елит са напът да станат клиенти на прокуратурата

Като цел на прокуратурата в близко бъдеще се показва и ексминистърът на туризма Николина Ангелкова, на която ще й бъдат повдигнати обвинявания за нерегламентирани заплащания към туристическата империя на Валентин Златев и занижени съзнателно концесионни такси за плажни линии.

 

Твърди се, че измежду обвинените в близко бъдеще ще е и някогашният здравен министър доктор Костадин Ангелов. Твърди се, че като шеф на Александровска болница, той е сключил стотици неизгодни разсрочвания на контракти, нанесли вреди от над 15 млн. лева на лечебното заведение под формата на изкуствено насъбрани лихви към частни сдружения.

 

Ексрегионалният министър Николай Нанков също е апетитен като сигурен предстоящ клиент на прокуратурата – евентуално по следствие, обвързвано с финансови нередности по някой от градежите на пътищата у нас през последните години.

 

Упорит слух носи, че с обвиняване от прокуратурата може да се снабди и водачът на ГЕРБ – Бойко Борисов, който Гешев неколкократно уточни като негов главен зложелател от политическия хайлайф. Припомняме, че той към този момент бе разпитан по „ Барселонагейт “. Другото дело, по което ще бъде разпитан, е по отношение на изнесени от страната към Западна Азия пари със самолети на държавния „ Авиоотряд 28 “.

 

Прокуратурата приготвя и серия от обвинявания против знакови лица от Политическа партия, отпред с някогашния министър председател Кирил Петков. Смята се, че против него ще бъдат повдигнати обвинявания, свързани със подписани по негово гледище контракти за покупката на газ от Азербайджан, по които били надплатени 275 млн. $ – цена, надвишаваща четирикратно авансово постигнатата.

 

Сигналът против него в прокуратурата е бил подаден от ексдиректорът на „ Булгаргаз “ Николай Павлов преди година.

По този проблем с обвинявания ще се снабди и Людмил Йоцов, който бе назначен за шеф на „ Булгаргаз “ от държавното управление на Петков.

 

След бъдещите клиенти на прокуратурата от Политическа партия се загатва и името на Лена Бориславова, която откакто се отхвърли от мястото си в 49-то Народно събрание, е без депутатски имунитет. Бременната в 5-я месец ще бъде упрекната за подписана неизгодна договорка – контракт за правна помощ, подписан от Българската банка за развиване с адвокатска адвокатска фирма, в която е работила. Разследването започва през юни 2022 година, а срокът за инспекцията против нея завършва след броени дни. 

 

Христо Иванов също е измежду спряганите имена за бъдещи клиенти на прокуратурата. Според осведомени водачът на Демократична България е разследван по отношение на платен от брачната половинка му парцел на мощно занижени цени в Брюксел. В декларация пред КПКОНПИ от 11.06.2021 година, Иванов показва, че за жилището от 75 кв. м. в Брюксел и за гаража от 16 кв. м. в същата кооперация, двамата с жена му са платили общо… 2 737 лева За съпоставяне цената на квадратен метър жилищна повърхност в Брюксел варива от 2 500 до 4 900 евро.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР