„Като говорим за фашизъм трябва да сме наясно, че Иван

...
„Като говорим за фашизъм трябва да сме наясно, че Иван
Коментари Харесай

Радев: България трябва да продължи да помага на всички, които търсят спасение от войната

„ Като приказваме за фашизъм би трябвало да сме наясно, че Иван Михайлов бе индивидът, който отхвърли на Хитлер да въвлече Македония в братоубийствена война с България. Не Иван Михайлов, а други хора, след възобновяване на югославската тирания в Македония избиваха и инквизираха десетки хиляди, единствено поради това, че са решили да се назовават българи. Ето това е същински фашизъм “, разяснява президента Радев по линия на разногласията, които се появиха след посещаване на българската делегация в Битоля.

България би трябвало да продължи да оказва помощ на всички,които търсят избавление от войната, съобщи Румен Радев.

„ Нека е пределно ясно, че България има голяма непосредственост до този спор. Имаме наши сънародници, които са в зоната на спор и това изисква деликатно и отговорно отношение. Затова от дълго време заявих, че България следва да дава средства за самостоятелна отбрана “, добави Радев.

Относно изказванията, че външният министър на Украйна Дмитро Кулеба си е тръгнал отчаян от България, Радев сподели: „ Той неведнъж изрази своята дълбока благодарност за ролята на страната ни и за нашата помощ. Изрази го и пред мен”, добави той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР