Като една изключително динамична и конкурентна по природа индустрия, всяко

...
Като една изключително динамична и конкурентна по природа индустрия, всяко
Коментари Харесай

Предимства на ERP системите за сектора на машиностроенето

Като една извънредно динамична и конкурентна по природа промишленост, всяко произвеждане и в частност машиностроенето е мощно подвластно от пазара и би трябвало да се приспособява бързо към изменящите се условия. Това постанова пред фирмите потребността от повишение успеваемостта на индустриалния развой, понижаване на разноските, увеличение на гъвкавостта и дарба за взимане в действително време на осведомени стратегически решения. Затова и не е изненада, че машиностроителните компании са измежду първите, които през годините внедриха ERP (Enterprise Resource Planning) системи в активността си. А това от своя страна промени доста и самите бизнес софтуерни решения.

„ През последните години системите за ръководство на бизнеса се развиха доста в сегмента на машиностроенето и най-популярните измежду тях прибавят голям брой нови благоприятни условия, подобряващи работата на машиностроителни компании “ - споделя Даниела Димова, маркетинг управител на, една от първите български консултантски компании за внедряване на ERP системи. От екипа на сдружението отличават четири главните преимущества на ERP системите за машиностроителни компании.
-->
Пълна проследимост - едно изцяло ERP решение освен рационализира бизнес процесите и подтиква тяхната автоматизация, а и оказва помощ да се реализира цялостна проследимост на всички основни за компанията действия и изцяло ръководство на индустриалния развой, в това число измененията и версиите на индустриалните спецификации и направления.

Актуална информация – когато един индустриален бизнес разполага с всички основни данни в действително време и е в положение да извърши незабавни разбори, това оказва помощ на мениджмънта да прави оценка, възнамерява, поправя и реагира по-добре на изменящите се пазарни условия. Освен това дава повсеместен взор върху производството, оказва помощ да се понижат грешките при прогнозиране и да се видят нови благоприятни условия, в случай че има такива.

Планиране и ръководство - цялостното ERP решение, усъвършенствано за машиностроителните компании, усъвършенства способността за обмисляне и взимане на управнически решения на всеки стадий от активността – от конструиране, до произвеждане и доставка на продуктите. Освен това предлага видимост във всеки отдел и бизнес развой, помагайки на компанията да усъвършенства своята активност и да взима осведомени бизнес решения в по-кратки периоди.

Контрол на себестойността - ERP софтуерът оказва помощ на индустриалните организации точно да изчислят и ръководят цялостната индустриална себестойност на своята продукция, а това им дава нужната еластичност при ценообразуването и покачва тяхната конкурентоспособност.

Същевременно, софтуерите за ръководство оказват помощ за по-добър надзор и понижаване на общите оперативни разноски посредством подмяна на ръчните, отнемащи време процеси с автоматизирани, рационализирани такива. Чрез увеличение на продуктивността, системата минимизира разноските за труд, дава опция за тъкмо следене на потребления инвентар и ефикасното му консолидиране с планирането на производството.

„ Един добър образец за ERP система, усъвършенствана за машиностроенето, е Microsoft Dynamics 365 Business Central. Това е гъвкаво и елементарно за потребление софтуерното решение, предоставящо цялостен набор от принадлежности и функционалности за ръководство активността на едно машиностроително дружество, в това число опция за планиране и произвеждане на обособени конфигурации и основаване на техни разновидности. То обгръща в една среда ръководството на счетоводство и финанси, продажби, покупки, индустриални и складови действия, ръководство на планове и редица други основни бизнес процеси. По този метод системата разрешава на компанията да се приспособява към бързо изменящата се пазарна среда и да реализира плануваните резултати “ - показва още Даниела Димова от Тим ВИЖЪН България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР