Като държавен глава няма да допусна въвличането на България в

...
Като държавен глава няма да допусна въвличането на България в
Коментари Харесай

Румен Радев: Няма да допусна въвличането ни във война

" Като държавен глава няма да позволи въвличането на България в този спор. Избран съм, с цел да не отстъпвам сигурността на българите и мира в България. Цената на войната я пращат жителите, а не телевизионните проповедници. Моята грижа са хората ". Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти в събота вчер в отговор на въпрос за това, че България, наред с Унгария, не планува да изпраща въоръжение на Украйна.

По мотив на обидните изказвания на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова той съобщи:  " Очаквам освен посланикът на Руската федерация, а всички посланици в България, да работят да се изявяват в границите на своя статут с почитание към българските институции и суверенитет ".

И разкритикува държавното управление, че отстранява фрагменти на предходните служебни кабинети: " Учудващо за мен и объркващо за доста хора, това е систематичното премахване на фрагментите на служебните държавни управления, които разкриха голям брой корупционни схеми, от които действително стартира смяната ", съобщи Румен Радев , само че не пожела да посочи кого засяга.

“Много очаквания са свързани с това държавно управление, само че доста са и упованията и те са за доста по-бързи резултати ”, добави той по повод работата на държавното управление през първите 100 дни.
  " В една невиждана до момента каскада от рецесии държавното управление имаше своите 100 дни, само че тези рецесии не дават толеранс на българските жители и на бизнеса, цените порастват. Аз чакам държавното управление да се концентрира върху гарантирането на енергийната и продоволствена сигурност. Все още хората чакат резултати ", уточни президентът. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР