Като държава-членка на ЕС и НАТО е нормално България да

...
Като държава-членка на ЕС и НАТО е нормално България да
Коментари Харесай

Асен Агов видя химия между Борисов и Тръмп

Като държава-членка на Европейски Съюз и НАТО е обикновено България да поддържа връзки със своите съдружници, това е рутина. Иначе не мога да се съглася с изказванията, че Съединени американски щати ни диктуват какво да вършим, тъй като това е архаично мислене и не е по този начин.
Това съобщи пред bTV журналистът Асен Агов във връзка със срещата на премиера Бойко Борисов с американския президент Доналд Тръмп във Вашингтон.

,,Ние си отстояваме нашите ползи като страна. На срещата сред двамата Борисов заложи дневния ред, а не Тръмп. Разбира се, като изключим по какъв начин се ръкуваха, по какъв начин Борисов се опита да целуне Тръмп, само че се спря, явно има химия сред тях. Те си наподобяват по доста неща. Тръмп прилича доста на Рейгън, той е репродукция на Рейгън и като такаа има своите слабости``, добави Агов.

,,Не виждам потребност от американска база у нас, в случай че има такава в Румъния. Но Борисов предложи координационен център, което би означавало цялото наличие на НАТО да бъде координирано от Варна. Така че нямаме потребност от база на НАТО, а от координационен център``, показа още журналистът.

По отношение на въпроса с отпадането на американските визи Асен Агов счита, че това би трябвало да бъде решено от хората, а не от държавното управление.

,,Отпадането на визите зависи от нас. Ако спазим инструкциите на американската страна, незабавно ще отпаднат отводите ни. Правителството няма по какъв начин да се оправи с това, това е наша задача``, съобщи в умозаключение Агов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР