Като безплодно и без резултати определи съпредседателят на Съвместната мултидисциплинарна

...
Като безплодно и без резултати определи съпредседателят на Съвместната мултидисциплинарна
Коментари Харесай

Проф. Ангел Димитров: Нулеви са резултатите от поредното заседание на комисията с РС Македония

Като безплодно и без резултати дефинира съпредседателят на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и просветителни въпроси с Република Северна Македония /РСМ/ проф. Ангел Димитров 16-ото съвещание на комисията.

Резултатите са нулеви, сподели той в изказване в Министерство на външните работи след края на двудневното съвещание на комисията, проведено посредством видеоконферентна връзка. " Няма резултати, единственото, което беше приключено през днешния ден, е протоколът от 12-ата среща, осъществена през февруари тази година, и нищо по същността на дневния ред - т.е. тематиките, свързани с нашите бележки по учебниците за 7-мо поделение в РСМ ", уточни Димитров.

Днешната среща мина под знака на случилото се на 8 декември. Тогава чухме, че Свети Климент е основал македонската нематериалност. Още през 2018 година Приехме няколко рекомендации, в това число за Светите братя Кирил и Методий. В тях се споделя, че делото им се е развило в България. Същото важи и за делото на Свети Климент. Това са едни от дребното приключени резултати. Политическото управление на РСМ знае за тях. На 8 декември те се връщат към остарялата интерпретация.

Нашата безплодна среща мина в този подтекст. Разговаряхме за цар Самуил и още веднъж диалозите са безрезултатни. Затънали сме в X-XI век. Опасявам, се че мъчно ще върви работата и през идната година, разяснява още проф. Димитров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР