Кати Ууд от ARK Invest предупреди, че внезапната ескалация на

...
Кати Ууд от ARK Invest предупреди, че внезапната ескалация на
Коментари Харесай

Кати Ууд прогнозира последиците от репресиите на кабинета на Байдън срещу крипто

Кати Ууд от ARK Invest предизвести, че неочакваната ескалация на администрацията на Байдън против крипто промишлеността може да има политически последствия.

В неотдавнашно изявление с икономиста Артър Лафър, Ууд уточни, че почти 50-те милиона американци, които имат Биткойн и други крипто активи, наблюдават от близко последните дейности на Белия дом.

Репресиите на президента Байдън против крипто

Репресиите на администрацията на Байдън включват борба на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) с основаните в Съединени американски щати крипто компании Genesis, Kraken и Coinbase.

Администрацията също по този начин затвори другарски настроените към криптовалутите банки Silvergate и Signature Bank, като някогашният конгресмен Барни Франк съобщи , че Signature Bank е била особено затворена, с цел да се изпрати обръщение по отношение на криптовалутите.

Негативен език по отношение на криптовалутите в икономическия отчет

Ууд добави, че дейностите на администрацията и езикът в новия стопански отчет допускат, че президентът Байдън се опасява от крипто и не поддържа американските предприятия, участващи в промишлеността.

Годишният стопански отчет на президента, който излезе преди няколко дни, се насочи към криптовалутите. В отчета не се вижда ролята на крипто, което демонстрира, че на промишлеността може да се гледа като на опасност.

Криптовалутата и изборите

Според Ууд, изключително младежите ще възприемат метода на държавното управление към крипто като сериозен въпрос, който може да повлияе на националните избори през 2024 година


 


Тя счита, че евентуалното правосъдно дело, в което е забъркана Coinbase, може да повдигне въпроса за това дали американците би трябвало да могат свободно да търгуват и да имат криптоактиви чак до Върховния съд.

Яснота за крипто промишлеността

Въпреки очевидното желание на SEC да съди основаната в Съединени американски щати крипто борса Coinbase, Ууд счита, че това в последна сметка може да внесе изясненост в промишлеността.

Тя съобщи, че Coinbase се приготвя за правосъдното дело и е подготвена да го отнесе чак до Върховния съд. Междувременно обаче се чака въпросът да се трансформира в национална предизборна тематика, защото младите американци го възприемат като основен въпрос.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР