Категорично сме против провеждането на Луковмарш, няма да допуснем София

...
Категорично сме против провеждането на Луковмарш, няма да допуснем София
Коментари Харесай

БСП категорично против Луковмарш

Категорично сме срещу провеждането на Луковмарш, няма да допуснем София да стане столица на фашизма в Европа. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия – София и член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Калоян Паргов по време на днешното съвещание на Столичния общински съвет, заяви „ Фокус “.

Паргов прочете декларация от името на групата на „ Българска социалистическа партия – Лява България “ в Столичния общински съвет, с която общинските съветници се опълчват на провеждането на Луковмарш в София.

„ Историята демонстрира, че България и българските жители в никакъв случай не са проявявали толерантност и приемливост към сходни демонстрации на такава мракобесна идеология, каквато е „ кафявата чума “.

Доказателство за това е и отбелязването с редица събития през 2018-а на 75-ата годишнина от оня исторически миг, в който България избавя българските евреи от лагерите на гибелта. Въпреки това у нас към този момент се приготвя идващият церемониал на омразата Луковмарш. Ние, съветниците от групата на Българска социалистическа партия, сме уверени, че е голяма неточност Столична община да допусне шествие с присъединяване на поддръжници на персона и идеология, която символизира най-мрачните моменти от европейската история от 20-и век – времена, които в реалност сътвориха потребността от Обединена Европа като поръчител злополуката да не се повтори. Ето за какво настояваме кметът на София Йорданка Фандъкова ясно да съобщи позицията си по тематиката „ Луковмарш “ и да постави нужните ефикасни старания за възпрепятстване на проектите за осъществяване на парада на омразата. Предлагаме Столичният общински съвет да одобри и декларация, в която изрично се опълчва на провеждането на Луковмарш в столицата и осъжда всички профашистки и националистки прояви на територията на София. С това наше деяние изрично ще заявим, че няма да допуснем София да стане столица на фашизма в Европа “, се показва в декларацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР