Категорично осъждаме ролята на Минск като съучастник на Русия в

...
Категорично осъждаме ролята на Минск като съучастник на Русия в
Коментари Харесай

Габриел: Осъждаме ролята на Минск като съучастник на Русия в незаконната агресия срещу Украйна

Категорично осъждаме ролята на Минск като съизвършител на Русия в противозаконната експанзия против Украйна.

Това съобщи вицепремиерът Мария Габриел на конференция в Министерския съвет дружно с министър-председателя Николай Денков и беларуския опозиционер Светлана Тихановска, която е на посещаване у нас.

Габриел акцентира, че е значимо да се прави разлика сред беларуския режим и беларуския народ. Вицепремиерът увери, че България ще продължи да има дейности, които са в сходство с общите политики на Европейски Съюз. Обединихме се също по този начин и в разбирането, че натискът върху автократичния режим в Минск посредством глобите на Европейски Съюз би трябвало да продължи, заяви Габриел като резултат от диалозите с Тихановска.

Мария Габриел означи, че би трябвало да бъдем бдителни във връзка с заобикалянето на глобите. Ние заставаме зад европейската поддръжка на беларуския народ и неговия блян за създаване на демократична страна, учредена върху върховенството на закона и зачитането на правата на индивида, сподели българският вицепремиер. Тя акцентира, че България ясно и поредно поддържа напъните, които отразяват желанието на болшинството от беларуските жители. България ще продължи да взе участие във всички начинания на Европейски Съюз, само че и на Организация на обединените нации, ориентирани към поддръжката към беларуското гражданско общество, сподели Габриел и напомни, че България беше определена за член на Съвета за правата на индивида на Организация на обединените нации за интервала 2024-26 година България ще бъде дейна и ще поеме отговорност тематиката да остане в дневния ред на Съвета.

По тематиката за политическите пандизчии Мария Габриел сподели, че ще разчита на поддръжката на дамите – министри на външните работи, с които доста постоянно има начинания и които дават доста по-голяма видимост. Те ни карат да приказваме в един глас за благородни дела, в това число и да приказваме повече за дамите – политически пандизчии в Беларус, съобщи българският вицепремиер.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР