Категорично осъждаме отказа за влизане на евродепутата Андрей Ковачев на

...
Категорично осъждаме отказа за влизане на евродепутата Андрей Ковачев на
Коментари Харесай

Вебер и Верхеи: Осъждаме отказа за влизане на евродепутата Андрей Ковачев в РСМ! Чакаме обяснение

" Категорично осъждаме отхвърли за влизане на евродепутата Андрей Ковачев на 6 май в Северна Македония. Това е невиждано и недопустимо. Това написа водачът на ЕНП Манфред Вебер в профила си в Twitter.

 

" Призоваваме държавното управление на Северна Македония незабавно да обясни обстановката. Темата ще бъде повдигната през днешния ден на пленарно съвещание на Екологичен потенциал този следобяд ", добави той.

 

Публикация по тематиката пусна и еврокомисарят по разширението Оливер Вархеи.

 

" Осъждаме отхвърли на влизане на евродепутатът Андрей Ковачев в Северна Македония на 6 май. Призоваваме държавното управление на Северна Македония незабавно да обясни обстановката. Отказът за влизане на член на Европейския парламент е доста съществено решение ", написа Вархеи в Туитър.

 

Евродепутатът от ГЕРБ/СДС Андрей Ковачев е пътувал към Република Северна Македония, с цел да уважи паметта на починалите воини и да поднесе цветя на Мемориала в Ново село. Служителите на ГКПП-Златарево от македонска страна са споделили на Ковачев, че има 24-часова възбрана да влиза в страната.

 

 

We condemn the denial of entry of MEP @andreykovatchev to North Macedonia on the 6th May.
We call on the government of North Macedonia to urgently clarify the situation. The denial of entry of a Member of European Parliament is a very serious decision.

— Oliver Varhelyi (@OliverVarhelyi) May 8, 2023 " >

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР