Категорично няма никакъв повод за помисли, че има каквато и

...
Категорично няма никакъв повод за помисли, че има каквато и
Коментари Харесай

Лорер обясни за къщата на Чаталджа

" Категорично няма никакъв мотив за намерения, че има каквато и да е било политическа полза, тъй като купувачът на къщата, видите ли, продавал винетки. Изборът на купувача беше от самия него. Той реши да закупи този парцел и ние взехме решение да го продадем " - по този начин депутатът и някогашен министър от " Продължаваме промяната " изясни скъпата препродажба на къщата си на столичната улица " Чаталджа ".

Фирма на Асен Василев купува парцел на ул. " Чаталжда " за под 1 милион евро, ремонтира го и го препродава на 7 септември 2023 година за близо 3,1 млн. лева на " СИ Трейдинг 2016 ", чийто притежател е Станислава Арнаудова. Нейната компания " Интелигентни трафик системи " (ИТС) дистрибутира продажбата на винетки у нас против комисиона от 7%. През 2022-а Даниел Лорер купува парцел в същата постройка и година по-късно го продава на Арнаудова против 1,8 млн. лв..

" Когато купувачът желае да купи един парцел, той е податлив да заплати избрана цена. Лично аз не бях уверен, че желая да продавам, тъй като това е един нов дом, в който се бяхме нанесли относително скоро, заради което не бях податлив да продавам елементарно, ето за какво цената за моя парцел е по-висока в сравнение с парцела за компанията ", сподели Лорер.

После изясни, че цените на парцелите към този момент са високи и че за тези пари може да се купи на зелено в " Лозенец ". Той още веднъж изясни, че сделката за закупуване е от 2020 година, поради което е и разликата в цената.

" Фирмата искаше да продава и ние се съгласихме на подобаващата цена да продадем дружно с нея ", изясни той. Според него цената на покупка е пропорционална на цената, за която компанията е купила тогава.

Лорер не отговори какъв тъкмо ремонт е направил на къщата, който по този начин да я оскъпи.

Той увери, че продажбата на двата парцела на Станислава Арнаудова, известна като кралица на винетките, няма общо с бизнеса ѝ за продажба на винетки, и напомни, че той не се занимава с тематиките за пътна инфраструктура.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР