Категорично няма да се карантинира целия хотел, ако се открие

...
Категорично няма да се карантинира целия хотел, ако се открие
Коментари Харесай

Ангелкова: Няма да затваряме хотели заради един болен

Категорично няма да се карантинира целия хотел, в случай че се открие екскурзиант с позитивна проба на COVID-19. Нужно е да бъде обезпечено помещение, където индивидът да бъде карантиниран, до момента в който пристигна здравно лице. Това съобщи в Сутрешния блок на Нова ТВ министърът на туризма Николина Ангелкова. И акцентира, че в напътствията ясно са написани всички инструкции за хигиеничните ограничения, съблюдаване на отдалеченост, обслужване на клиентите и така нататък Така че да няма ненужно напрежение както измежду гостите в хотела, по този начин и измежду личния състав.

Относно задграничните туристи министър Ангелкова още веднъж подсети, че те би трябвало да заявяват, че са осведомени с епидемиологичната конюнктура, пътуват на личен риск и здравната им застраховка ще покрие вероятно лекуване.

" Това, което се реализира като съглашение сред Борисов и водачите на прилежащите страни, е от 1 юни да се отворят границите без карантина. Ние предложихме да се пътува с декларация, тъй че да не се основават спомагателни затруднения. Предложихме и да се пътува освен по бизнес, само че и за туризъм. Тепърва ще се прецизират детайлите ", изясни министърът на туризма
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР