Категорично не отговарят на истината твърденията на служебния министър на

...
Категорично не отговарят на истината твърденията на служебния министър на
Коментари Харесай

Бившият бос на АПИ: Василев говори абсурди

Категорично не дават отговор на истината изказванията на служебния министър на финансите Асен Василев на днешния публичен съвет и в медии, че Агенция " Пътна инфраструктура " е упълномощила контракти за настоящи поправки за 2,8 милиарда лева при планувани за задачата 370 млн. лева от януари до април на 2021 година

Терзийски показва, че през посочения интервал няма сключвани контракти за настоящи поправки.

" Противно на изказванията на господин Василев, че възлагането е правено непрозрачно, всички контракти за настоящ ремонт и поддържане са подписани през предходните години след извършени открити търгове по Закона за публичните поръчки.

Те са със период от 5 години и някои от тях към този момент изтичат, по тази причина има подхванати дейности по подготовката и оповестяването на нови открити процедури. Целта е да се избегне заплахата републиканската пътна мрежа да остане без съответно поддържане ", добавя той.

" Многократно е заявявано от АПИ, в това число и от настоящия УС, че дейностите за ново строителство, превантивни и настоящи поправки и поддържане са мероприятия, изискващи огромен финансов запас. А заделяните от бюджета средства са извънредно незадоволителни, което постанова обезпечаването им посредством залагане в държавния бюджет на повече средства, актуализирането му или най-често посредством целево финансиране всяка година ", написа Георги Терзийски.

По-рано денем служебният финансов министър съобщи, че страната харчи " големи средства без бистрота и по тази причина няма читави пътища ". 

Той разгласи, че до април 2021 година Агенция Пътна инфраструктура разпорежда действия четири пъти над утвърждения бюджет.

Това е повода да не можем да приключим нито една автомагистрала. По този модел не може да имаме читави пътища, макар заделения голям запас за тях. През предходната година е била планувано през пътни такси АПИ да събере 450 млн. лв., а е събрала 77 млн. лв., добави министърът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР