Категорично има зависимости в здравната система. Това е едната страна.

...
Категорично има зависимости в здравната система. Това е едната страна.
Коментари Харесай

Д-р Ненков: Позицията ни във войната е много по-важна от цената на газа, плащаме заради мъничък мъж, който иска да изглежда едър

" Категорично има зависимости в здравната система. Това е едната страна. Втората страна е – министърът е притежател на тази болница. И освен на тази, а на всички, които са към Министерството на здравеопазването. Той може да смени шефа колкото пъти желае. Дори без да дава кой знае какви претекстове за това. Аз персонално доста одобрявам доктор Константинов и не разбирам за какво министър Сербезова е решила да го освободи в последния миг – тъй като на това държавно управление не му остава доста ". Това сподели доктор Мирослав Ненков, анестезиолог и някогашен министър на опазването на здравето пред, във връзка абсурда сред отстранения шеф на Онкологичната болница доктор Стефан Константинов и здравния министър проф. Асена Сербезова.

По отношение на политическата обстановка, доктор Ненков счита, че " Кирил Петков и неговото държавно управление ще влязат в историята на България, тъй като в един доста къс период направи няколко доста огромни крачки, от които всички ние имаме изгода ".

" Едната от тях е изваждането на България от тази „ запушалка “, в която беше навряна – с Македония. Втората – със своето държание да направи по този начин, че Съветският съюз (Русия – бел. ред.) да ни спре газта и ние зорлем да се диверсифицираме. Показа на Съветския съюз, че не могат тука да си разиграват коня както си желаят, като им изгони 70 техни дипломати. И ускори (и най-вероятно ще успее да направи) това, което дългогодишното ръководство на предходните власт имащи не можаха да създадат – да докарат газ от друго място, с изключение на от Съветския съюз ", сподели още лекарят.

" И да има избори, и да няма избори, не е неприятно. Слава Богу, ние имаме работеща законодателна система, която доста строго е разписала кое какво става. Това е една политическа игра, в която ние с вас поносим последствията ", уверен е доктор Ненков във връзка с политическата рецесия. Той бе безапелационен, че рецесията е изкуствено провокирана от партията на Слави Трифонов. По думите му - аргументите за оттеглената поддръжка съгласно него са „ безусловно несериозни “.

Гостът разяснява и обстановката в Северна Македония.

" Цялата тази обстановка в така наречен Република Северна Македония демонстрира какъв брой сме близки с тях духовно. Защото от една страна вадим български паспорти, с цел да можем да пътуваме в Европа, а въпреки това – не желаеме Европа. Нещо няма логичност. Според мен хората се „ подръчкват “ от злонамерени местни предатели, които организират някакъв непознат интерес, който гласи Македония да не става част от Европейски Съюз. Но най-вероятно тя ще стане част от Европейски Съюз, което е добре и за нас ", сподели още някогашният здравен министър.

„ На мен ми е мъчно да разграничавам до каква степен повишаването е в следствие от войната в Украйна и до каква степен е комерсиална далавера. Но това е цената, която ние ще платим за това, че един мъничък мъж желае да наподобява наедрял мъж. Говоря за президента на Русия Путин. Важното е ние, българите, да заявяваме от коя страна сме – това е доста по-важно от цената на газта “, счита някогашният министър.

" Числата демонстрират увеличение на броя на случаите на коронавирус. Факт е, че заболяването протича по-леко. Факт е, че има направени критерии, които споделят „ на толкоз болни – ще се направи това “. Има държавен проект. Истерия или не – обстоятелствата са обстоятелства. Слава на Бога, хората, които влизат в болница, са малко ", показва доктор Ненков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР