Категорично фалшива новина е повишеният радиационен фон. Обичайните стойности са

...
Категорично фалшива новина е повишеният радиационен фон. Обичайните стойности са
Коментари Харесай

Министър Радев: Фалшива е новината за повишения радиационен фон край Козлодуй

Категорично подправена вест е нарасналият радиационен декор. Обичайните стойности са сред 0,07 и 0,3 микросиверта на час. За последните 24 часа сме в този период. В региона на Козлодуй и на разстояние от 100 км са към 0,10. Заради естествения декор на тухлите има по-висока стойност. Няма какъвто е и да е мотив за безпокойствие. Това съобщи министърът на енергетиката Румен Радев, представен от.

" Всички проблеми в мрежа високо напрежение са отстранени. От 20 наранени подстанции, във всички имаме постоянна съгласуваност. Ситуацията със приблизително и ниско напрежение към момента е комплицирана. В ЕРМ Запад - 778 обитаеми места имат повреда. Това са над 300 000 клиенти. Най-засегнати са Благоевград, Видин, Враца, Монтана, Перник, Софийска област, Плевен, Ловеч, Кюстендил. В ЕРМ Юг местата без ток са 55. Най-сериозно е ситуацията в Стара Загора, Хасково и Сливен. В ЕРМ Север в 779 места има повреди. Над 430 обитаеми места са електрозахранени в границите на днешния ден ", изясни той. И добави, че газопреносните сдружения проблеми няма.

" В към 600 абонатни станции в " Топлофикация - София " има повреди. В тези комплицирани часове работят над 1000 сътрудници от електроразпределителните сдружения. Всички желаеме оптимално бързо да бъдат отстранени повредите. Трябва да отдадем дължимото на работещите по вредите. Трети поред уикенд обстановката е сложна ", сподели още той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР