Категоричната позиция на Продължаваме Промяната е, че България трябва да

...
Категоричната позиция на Продължаваме Промяната е, че България трябва да
Коментари Харесай

Петков от Украйна: Много се надявам парламентът да реши да окажем военна помощ

Категоричната позиция на " Продължаваме Промяната " е, че България би трябвало да окаже военна помощ на Украйна. Ще продължим филантропичната си поддръжка. Това съобщи министър председателят Кирил Петков от украинския град Бородянка след идването на водената от него делегация в Украйна. От съображения за сигурност маршрутът на делегацията не бе обявен, само че от кадри, публикувани от Министерския съвет, става ясно, че част от пътуването е било със със аероплан, а по-късно - и с трен. Посещението стартира с обиколка в региони северно от Киев, а малко по-късно делегацията беше посрещната и в украинската столица, където по стратегия предстоят разговори с украинския президент Володимир Зеленски и с украинския министър-председател Денис Шмигал. 

" Ще обясня на президента Зеленски, че нашето изпълнително тяло на партията взе ясно решение и доста се надявам българският парламент в идната седмица, не в някакво далечно бъдеще, да вземе решение за военно-техническа помощ в Украйна. ", разяснява пред публицисти Петков.

Запитан дали държавната позиция ще бъде обект на съдружно съглашение и сделки, Петков отговори, че няма да има сделки, а гласоподаване в Народното събрание. " Доколкото знам, би трябвало да имаме болшинство в Народното събрание за тази позиция ", сподели още министър председателят.

В програмата е планувано и посещаване в Буча и Ирпен, където бяха открити свидетелства за всеобщи убийства и издевателства след изтеглянето на съветските войски от региона. В Киев нашата делегация ще организира среща и с представители на българската общественост в Украйна.

Заедно с премиера Кирил Петков до Украйна пътуват министърът на защитата Драгомир Заков, народните представители Калоян Икономов от Политическа партия, Станислав Балабанов от Има Такъв Народ и Атанас Атанасов от ДСБ, шефът на „ Ситуационен център “ към Министерство на външните работи Антон Марков, както и представителят на държавното управление Лена Бориславова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР