Категоричен съм, че нашите служители не са оказвали полицейско насилие

...
Категоричен съм, че нашите служители не са оказвали полицейско насилие
Коментари Харесай

Шефът на пловдивската полиция пред БЛИЦ: Не е имало насилие над протестиращи в Асеновград, издирваме петима провокатори

Категоричен съм, че нашите чиновници не са оказвали полицейско принуждение и не е имало побой на недоволни по време на снощния митинг в Асеновград. Издирваме петима провокатори, които са част от групата, която нощес се откъсна от общото голям брой и потегли в посока жилищни блокове в града. Това съобщи пред БЛИЦ шефът на пловдивската полиция, който и тази нощ е на мястото на митинга Атанас Илков. Той добави, че все пак не може да се твърди, че провокаторите са се насочили към ромската махала.

" Към момента ситуацията е умерено. Протестиращите довечера са към 400-500 души, няма ескалация на напрежение. Призовавам жителите да бъдат рационални, да стачкуват спокойно, с цел да не всява напрежение ", сподели още Илков.

Припомняме, че спорът в Асеновград избухна поради група роми, нападнали и набили млади състезатели по кану - каяк в Асеновград. Днес съдът остави и деветимата задържани роми в ареста.

На въпрос на БЛИЦ допустимо ли е провокаторите, които се търсят, да имат политически цели, шефът на полицията отговори " Не знам! "

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР