Катастрофата в Хитрино, която отне живота на седем души, а

...
Катастрофата в Хитрино, която отне живота на седем души, а
Коментари Харесай

Първият екип на Спешна помощ, отзовал се в Хитрино – забравени от институциите

Катастрофата в Хитрино, която лиши живота на седем души, а близо 30 бяха ранени, които се нуждаеха от здравна помощ. Екипът на Спешна помощ от село Венец с фелдшер Назифе Раим е първият отзовал се на сигнала за влаковата злополука в Хитрино.

Медиците не са предполагали размера на ужаса там.

„ Виждаме влакова комбинация, която непрестанно се чува някакъв гърмеж, дими. Някакъв огън под формата на топка, като огнена топка от тази влакова комбинация прехвърча над главите ни и падна в основата на дърветата до нас, където бяхме спрели”, спомня си Раим.

След като пъкълът завършва обаче медиците са забравени.

„ След като видяхме по какъв начин се награждават служители на реда, пожарникари, а нас ни забиха някъде. И първият екип, шуменската кола за спешна помощ, по същия метод. Някакси трябваше да бъдем паралелно с тях”, споделя Раим.

Тя благодари на всички, които са помагали на екипа ѝ на 10 декември 2016 година

Междувременно потърпевшите не престават да изпитват боязън когато чуят преминаващ по релсите трен.

Шенай Ахмедова губи брачна половинка си и по-малкия си наследник, които умират след гърмежа на газа при влаковата злополука. Къщата на фамилията е изцяло унищожена и в този момент Ахмедова и огромният ѝ наследник живеят на квартира в Шумен.

„ Много дълбока рана ни отвори това Хитрино. Липсват ми детенцето, мъжа ми най-вече. Най-много за тях ми е болно”, споделя тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР