Катастрофа с участието на трамвай и три леки автомобила стана

...
Катастрофа с участието на трамвай и три леки автомобила стана
Коментари Харесай

Катастрофа с трамвай и 3 автомобила стана в центъра на София /снимки/

Катастрофа с присъединяване на трамвай и три леки автомобила стана на столичния бул. „ Александър Стамболийски”. За благополучие случаят се е разминал единствено с материални вреди, съобщи БГНЕС.
Катастрофата е на кръстовището на бул. „ Стамболийски” и улица „ Опълченска”. Автомобил с благоевградска регистрация се е наредил да прави ляв завой по „ Опълченска”, когато по думите на очевидци, трамваят го помел. Вследствие на удара автомобил се удрарил в идващата отсреща кола.
„ Както си карах на зелено, трамваят ме удари откъм гърба, изблъска ме и ударих насрещно движеща се кола. Ударът беше доста мощен. Изхвърли ме 5-6 метра в насрещното придвижване “, изясни Божидар Руменов от Петрич, чиято кола е основният участник в произшествието.
Водачът призна, че е карал по релсите, само че не може да си изясни за какво ватманът не е понижил скоростта и е позволил да го удари с такава мощ.
Даниел Киров е лидерът на ударената в насрещното кола. Според него виновността за ПТП-то е на мъжа от Петрич.
„ Движех се по „ Стамболийски “ в посока център. 50 метра преди светофара видях, че лидерът се е наредил на трамвайната линия, някъде по средата, за ляв завой по „ Опълченска “, който тук явно е неразрешен. Въпреки че стоеше на едно място и мислех, че няма да тръгне, продължих напред и внезапно ме удари “, описа младо момче.
Ватманът, управлявал трамвая по линия 10, отхвърли коментар.
В злополуката има и още един участващ автомобил, който е с минимум вреди и напуснал местопроизшествието.
Движението в сектора на злополуката краткотрайно беше спряно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР