Катарският шейх Джасим бин Хамад ал-Тани обяви, че се оттегля

...
Катарският шейх Джасим бин Хамад ал-Тани обяви, че се оттегля
Коментари Харесай

Шейх Джасим се отказа да купува Манчестър Юнайтед

 Efbet2023 Horizontal
Катарският шейх Джасим бин Хамад ал-Тани разгласи, че се отдръпва от процедурата по закупуване на акциите на футболния клуб Манчестър Юнайтед.

Шейх Джасим близо година опитваше да се снабди със собствеността на 20-кратните първенци на Англия, които са владеене на американското семейство Глейзър. Според медиите на Острова той е бил подготвен да заплати близо 5 милиарда $ за 100 % от акциите на клуба, поемайки всички налични задължения на " алените дяволи ". Това предложение обаче е било отхвърлено от семейството, което довело до отдръпването на катарския шейх от договорката. Така американското семейство ще продължи да държи мажоритарния пакет акции на клуба.

Според авторитетното издание " Атлетик ", английският милиардер сър Джим Ратклиф е покрай това да поеме контрола върху единствено 25% от собствеността на клуба.

Семейство Глейзър има Манчестър Юнайтед от 2005 година Тимът, воден от Ерик Тен Хаг стартила незадоволително новата акция, като сега се намира на десето място във Висшата лига на 8 точки от водача Тотнъм.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР