Катар заяви днес, че все още проучва покупката на руски

...
Катар заяви днес, че все още проучва покупката на руски
Коментари Харесай

Катар още обмисля покупката на руски комплекси за противовъздушна отбрана

Катар съобщи през днешния ден, че към момента изследва покупката на съветски комплекси за противовъздушна защита С-400, и посочи, че сключването на евентуална договорка, против каквато Саудитска Арабия има възражения, не е работа на Рияд, съобщи Ройтерс.

Катарският министър на външните работи шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани сподели също, че няма признаци за стопляне на връзките в Залива, след борбата, подбудена от изказванията на Саудитска Арабия и някои други арабски страни, че Катар поддържа тероризма - обвинявания, които Доха отхвърля.

"Обсъжда се придобиването на разнообразни типове съветско военно съоръжение, само че към момента няма решение за това съответно въоръжение (С-400) ", сподели катарският външен министър на обща конференция с съветския си сътрудник Сергей Лавров.

"Що се отнася до саудитците или други страни, това не е тяхна работа, това е суверенно решение на Катар ", съобщи Ал Тани, уточнявайки, че техническа комисия изследва най-хубавите благоприятни условия за въоръжените сили на страната.

Москва е подготвена да прегледа поръчка на Доха за доставка на военно съоръжение при съществуване на такава, сподели на конференцията Лавров, представен от ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР