Катар ще изпрати на Турция и Сирия 10 000 контейнера,

...
Катар ще изпрати на Турция и Сирия 10 000 контейнера,
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен обеща на Ердоган палатки, одеяла и печки

Катар ще изпрати на Турция и Сирия 10 000 контейнера, употребявани по време на Световното състезание по футбол, с цел да бъдат настанени в тях хора, останали без покрив над главата след земетресението.

" Предвид неотложните потребности на Турция и Сирия, взехме решение да изпратим там контейнери и каравани, като по този метод ще окажем незабавна и нужна поддръжка на популацията " на двете страни, обявиха пред Франс прес катарски длъжностни лица, поискали анонимност.

Днес ще потегли първата пратка контейнери за Турция.

Още помощ и от Европейския съюз за потърпевшите.

В телефонен диалог с турския президент Ердоган ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен даде обещание палатки, одеяла и печки. Механизмът на Европейски Съюз за гражданска отбрана позволи изпращането на 38 избавителни екипа с присъединяване на 1651 души и 106 кучета.

Отделно 12 страни членки към този момент предоставиха 50 000 фамилни палатки за зимни условия, 100 000 одеяла и 50 000 печки. Катар, на собствен ред, разгласи, че ще изпрати на Турция и Сирия 10 000 контейнера, употребявани по време на Световното състезание по футбол, с цел да бъдат настанени в тях хората без дом.

Хуманитарната помощ за Сирия се бави поради проблем с утвърждението от страна на твърдолинейна формация, заяви представител на Организация на обединените нации. Жертвите на земетресението в Турция и Сирия към този момент са повече от 30 000.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР