Катар потвърди постигането на споразумение за хуманитарна пауза в Газа

...
Катар потвърди постигането на споразумение за хуманитарна пауза в Газа
Коментари Харесай

Катар потвърди сделка Израел - Хамас до 24 часа

Катар удостовери постигането на съглашение за " филантропична пауза " в Газа с замяна на израелски заложници против палестински пандизчии. По-рано Израел утвърди съглашението, а групировката " Хамас " в изказването даде и детайлности .

" Началото на тази пауза ще бъде оповестено през идващите 24 часа и ще продължи четири дни, с опция за удължение ", декларира катарското външно министерство в обществената мрежа X.

По-рано Израел и " Хамас " оповестиха за постигнатата договорка, включваща 4-дневно прекъсване на огъня и замяна на 50 израелци - дами и деца - държани от ислямистката формация като заложници, против освобождението от израелски затвори на 150 палестинци - също дами и деца.

От началото на военното опълчване Катар има посредническа роля, в това число и при първите две освобождавания, които обгърнаха четирима души.

" Държавата Катар удостоверява уговорката си към продължаващите дипломатически старания за деескалация на напрежението, прекъсване на кръвопролитията и отбрана на цивилното население. "

Дипломатически старания демонстрират и Египет и Съединени американски щати, като и те са взели участие в постигането на договореността.

Катар удостоверява договореностите - 50 заложници, дами и деца, се разменят против някои палестински пандизчии . Ще бъде оповестено четиридневно помирение, доставки на филантропични помощи. В информацията на катарското външно министерство не се показва брой, както и типа на палестинските пандизчии, по-рано " Хамас " разгласи броя 150.

Броят на освободените пандизчии ще се усилва в по-късните стадии на реализация на съглашението , се показва от управляващите в Катар, а самото начало, интензивният стадий на реализация на съглашението ще е през идващите 24 часа по-късно изказване.
 Израел утвърди договорка с
Израел утвърди договорка с " Хамас " за 50 заложници

50 дами и деца ще бъдат освободени против палестински пандизчии и пауза в прекъсването на огъня
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР