Катар и Франция постигнаха споразумение с Израел и палестинската ислямистка

...
Катар и Франция постигнаха споразумение с Израел и палестинската ислямистка
Коментари Харесай

Катар и Франция съдействат за размяната на лекарства и хуманитарна помощ между Израел и Хамас

Катар и Франция реализираха съглашение с Израел и палестинската ислямистка формация Хамас за незабавна доставка на медикаменти на към 45 израелски заложници, арестувани от Хамас в Газа, в подмяна на доставка на филантропична и здравна помощ за най-уязвимите палестински цивилни.

Както заяви " Ройтерс ", през днешния ден помощта ще бъде трансферирана от Катар в Египет, откъдето ще бъде доставена в Газа през граничния пункт Рафа.
Говорителят на Министерството на външните работи на Катар, Маджед Ал Ансари, сподели, че съглашението значи, че „ медикаментите, дружно с друга филантропична помощ, ще бъдат доставени на цивилни в линията Газа, в най-уязвимите региони, в подмяна на доставка на медикаменти, нужни за израелците, хванати в капан в Газа ", само че не посочи какъв брой и каква съответна помощ ще бъде доставена на цивилните.

По-рано ръководителят на спешния център на френското външно министерство Филип Лалио сподели, че тези договаряния са траяли седмици и че първичната концепция е на фамилиите на някои от израелските заложници.

Международният комитет на Червения кръст ще координира доставката на място.

Сред заложниците в Газа има двама френски жители, само че никой от тях не се нуждае незабавно от медикаменти, показва " Ройтерс ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР