Каспър Рууд наглед изглеждаше преодолял неволите си на корта от

...
Каспър Рууд наглед изглеждаше преодолял неволите си на корта от
Коментари Харесай

Рууд се реваншира на Шелтън за загубата в Синсинати и откри с успех участието си в Барселона

Каспър Рууд привидно изглеждаше преодолял неволите си на корта от старта на тазгодишната тенис акция, откакто още със стъпването си върху клея и победи с купата на шампионата в Ещорил. Впоследствие обаче норвежецът позволи разочароващо проваляне от международния номер 100 Ян-Ленард Щруф на Мастърса в Монте Карло, което бързо трябваше да загърби и да се концентрира над присъединяване си на АТР 500 конкуренцията в Барселона.

На старта в испанския град пък финалистът от Ролан Гарос го очакваше конфликт против 1/4-финалиста от Аустрелиън Оупън - Бен Шелтън, който през предишния сезон изгря на огромната сцена в тениса точно след победа над Каспър Рууд на Мастърса в Синсинати, бивайки ранкиран под номер 510 към него миг. Рууд пък изцяло съгласно упованията за мач на землената настилка съумя да вземе своя реванш от по-младия си сътрудник, като реализира безапелационен триумф над него с крайното 6:2 7:6(1). По този метод международният номер 3 се трансформира в първият осминафиналист в надпреварата, където чака да срещне един всред Франческо Пасаро и 15-ия подложен Франсиско Серундоло.

Дебютното подаване в дуела за 20-годишния американец мина привидно безпроблемно, като той с всяка минала седмица стартира да се приспособява от ден на ден към клея, поради обстоятелството че това са дебютните му мачове на червени кортове въобще в кариерата до момента. Въпреки впечатляващия начален удар, с който разполага международния номер 37, то финалистът от Ролан Гарос скоропостижно откри надзор над протичащото се на корта, като чудесно използваше качеството на форхенда си, с цел да печели лесни точки и навлезе в серия от пет следващи гейма на сметката си, която му донесе триумфа в откриващия сет.

С настъпването на втората част Шелтън промени позицията си на корта, като на ретур заставаше по-близо до главната линия и търсеше бърз свършек на размените против скандинавеца, при което нападателният му жанр му носеше мечтаните дивиденти и той доближи цели три шанса за брейк. Изправен до стената в тези мигове, Рууд повиши нивото си доста и съумя да разгърне цялостния си капацитет, като задържа равнището си високо, с цел да осъществя пробив, който след това му разреши да сервира за успеха. Тогава обаче на собствен ред американецът засвидетелства здравите си нерви и реализира дебютния си брейк за дуела, с което оцеля в срещата и провокира изиграването на тайбрек, където обаче надалеч не сполучи и международният номер 3 му отпусна едвам една точка, преди да узакони триумфа си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР