Късно вчера SpaceX започна обратно броене за теста на най-голямата

...
Късно вчера SpaceX започна обратно броене за теста на най-голямата
Коментари Харесай

SpaceX успешно изстреля Falcon Heavy - Tesla Roadster се носи в Космоса



Късно през вчерашния ден SpaceX стартира назад преброяване за теста на най-голямата си ракета - Falcon Heavy. Когато броячът удари нулата, ракетата сполучливо се отдели от площадка 39А на Космическия център Кенеди. Отделянето на двата странични мотора мина по проект, след което те се приземиха синхронно назад на космодрума. Въпреки сполучливото изстрелване, ще мине още време, преди Мъск и компания да схванат дали задачата е изцяло сполучлива. Предстои маневра, която ще насочи горното равнище на ракетата по траектория към Марс.



Междувременно, заканата на Илон, че ще изпрати личния си Tesla Roadster автомобил в Космоса, се оказа сериозна. Малко след сполучливия старт на ракетата и отделянето на страничните детайли, колата беше изведена от земната гравитация. Първоначално тя трябваше да бъде сложена на траектория, която да я докара до Марс, само че Falcon Heavy даде повече ускоряване от нужното и Roadster сега се е запътил към астероидния пояс сред Марс и Юпитер. На борда на колата се намира манекена Starman, а на таблото стои надпис Don " t Panic (не се паникьосвай).



Успехът на Falcon Heavy е гигантска стъпка за галактическите полети - това е най-мощната ракета притежател в света. Предстоят още проби, само че Мъск потвърди, че планът работи и е сполучлив. Приземяването на централния мотор обаче не мина сполучливо и той се удари в плаващата дрон платформа с по-голяма скорост от номиналната.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР