Късно снощи - след 22 ч., е взето решение детето

...
Късно снощи - след 22 ч., е взето решение детето
Коментари Харесай

Немски съд дал на бащата отмъкнатото от градината в Кърджали дете, майката го задържала у нас


Късно нощес - след 22 ч., е взето решение детето да бъде настанено в Център за социална поддръжка дружно с татко си. Предстои през днешния ден да се вземе решение дали ще остане с мъжа или ще бъде предадено на майката.

Директорката на ОДЗ " Орфей " Димитрина Колева, където се е разиграла стресиращата сцена, описа пред по какъв начин мъжът е нахлул в детската градина:

Бащата и бабата на детето позвънили в детското заведение и носели документи. Директорката помислила, че идват да записват дете. Когато отворила обаче, мъжът я изблъскал и почнал да търси детето си.

Персоналът на градината се е обадил в полицията и заключили вратата. След като разкрил сина си, мъжът разрушил две порти и излязъл от градината с детето.

5-годишното момченце е родено в германия, с двойно поданство е. Бащата също живее в Германия. Има решение на немски съд, с което се дефинира, че краткотрайно бащата би трябвало да се грижи за детето.

През октомври 2022 година майката желае позволение от бащата да се върне за 10 дни в България, той дава декларация, само че тя не връща момченцето в Германия. След това идва решението за краткотрайните права на бащата върху детето.

В Районния съд в Кърджали има висящо дело за родителските права.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР