Националният осигурителен институт изпълни стриктно и в срок решението на

...
Националният осигурителен институт изпълни стриктно и в срок решението на
Коментари Харесай

НОИ обяснява защо няма великденски добавки за пенсионерите с увреждания

Националният застрахователен институт извърши прецизно и в период решението на Народното събрание еднократната да се изплаща на пенсионерите, на които пенсията или сборът от пенсиите, дружно с добавките и обезщетенията към тях за април, е в размер до 526 лева в това число.

Посочва се, че решението е било взето след разискване на няколко оферти за размера и обсега на добавката.

Право на великденска добавка добиха към 534 000 души, които

Национален осигурителен институт обаче прецизира, че все още няма правна опция да бъдат включени лицата с увреждания , които са подали в Агенцията за обществено подкрепяне заявление-декларация за даване на персонална помощ.
 Стартира изплащането на великденските добавки към пенсиите
Стартира изплащането на великденските добавки към пенсиите

Право на тази добавка имат към 534 хиляди души

Добавката за непозната помощ, изплащана към пенсиите на хора с увреждания, се пренасочва за заплащане на труда на асистентите , с което страната подсигурява съответна поддръжка. Услугата " персонален помощник " е съобразена с житейска обстановка на лицето с увреждане и дава отговор на самостоятелните му потребности. Ако пенсията на разположение с увреждане дружно с добавката за непозната помощ надвишава сумата от 526 лв., по силата на признатото от Народното събрание решение, лицето няма право на великденска добавка, разясняват от Института.

Национален осигурителен институт отбелязва, че не може да подхваща дейности в нарушаване на признати от Народното събрание решения. Преценката дали в тази ситуация има неправда и нужда от дейности за нейното превъзмогване, е въпрос на разбор и на надлежно законодателно и политическо решение.
 Шалапатова: 100 лева е несъответстващо подкрепяне на пенсионер
Шалапатова: 100 лева е несъответстващо подкрепяне на пенсионер

Тя се усъмни дали пенсионерите с минимална пенсия нямат и други доходи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР