Семейна двойка във Видин намери професионална реализация под крилото на

...
Семейна двойка във Видин намери професионална реализация под крилото на
Коментари Харесай

Зам.-шефката на парламента Росица Кирова уреди протежета на високи постове

Семейна двойка във Видин откри професионална реализация под крилото на зам.-шефката на Народното събрание Росица Кирова, разкриват осведомени с умилителната история.

Веднага да уточним, че регионалната администрация на този дунавския регион е попълнена от любопитни лица, като общото сред тях е, че са близки на видната гербаджийка.

 

Адвокатът и неин съучастник в няколко сдружения Иво Атанасов е регионален шеф, а заместничката му е Ани Арутюнян. За нея също е известно, че е близка с Росица Кирова. Арутюнян даже е включена в листата на ГЕРБ във Видин по време на парламентарните избори през октомври 2022 година, единствено че ЦИК я вади оттова. Причината е, че има двойно поданство, а сходни конфигурации тогава бяха неразрешени от Конституцията.

 

Ани Арутюнян е родена в арменската столица Ереван, само че е напълно дребна, когато фамилията Ъ се реалокира във Видин. От юли 2023 година е зам. регионален шеф.

 

Сега обаче шансът се усмихва и на брачна половинка й Богдан Панайотов, който без конкурс е назначен

на извънредно добре платения пост – механически шеф на „ Дунав мост Видин - Калафат “. А първата му работа съгласно очевидци била да конфигурира две детски столчета в служебната си кола. Семейството въпреки всичко има три деца, очевидно първото е много огромно и няма потребност от особено столче.

 

Традиция е в „ Дунав мост Видин - Калафат на сходни административни длъжности, подплатени с тлъсти заплати, да се уреждат единствено протежета на депутати. Този клиентелизъм се развива от години. Преди време управлението на моста  се състои единствено от фрагменти на Българска социалистическа партия, персонално подбрани от Михаил Миков. Тогава в управителния съвет се закотвя последният началник на окръжния комитет и Комсомола във Видин Владимир Андреев, който има и досие в Шесто ръководство на Държавна сигурност. За шеф на оборудването пък е подложен другояче неуспелият претендент за кмет на града от листата на Българска социалистическа партия инж. Людмил Димитров, доста непосредствен на Михаил Миков.

В борда е и близката му съидейничка Марияна Петрова, началник на Българска социалистическа партия в Белоградчик. По това време 80% от администрацията на „ Дунав мост Видин – Калафат " са членове на социалистическата партия, до един приятели на Михаил Миков.

 

След време обаче някои от тях са сменени с фрагменти на сглобката сред ПП-ДБ и ГЕРБ. Изпълнителен шеф става юрист Васил Бенов, за който във Видин знаят, че е родственик на някогашния финансов министър Асен Василев. Председателка на директорския ръб пък е строителната инженерка Илияна Ципоркова, която е видна активистка от ГЕРБ. Затова назначението без конкурс на новия механически шеф Богдан Панайотов, чиято брачна половинка е зам-областна шефка на Видин и другарка на Росица Кирова, е посрещнато със скептични усмивки. За похлупак господинът даже не е инженер, а икономист по обучение.

 

Коментарите в обществената мрежа във връзка неговото устройване с хубава работа безусловно кипят и няма по какъв начин да е другояче, когато действието се развива в най-бедната част на Европа. „ Как икономист става механически шеф на „ Дунав мост Видин - Калафат “?

Дали пък към този момент в УНСС не раздават дипломи за техници, инженери и да ги учат що е то мостово оборудване, по какъв начин се строи, по какъв начин се поддържа, експлоатира? ", недоволстват хора, които излизат с лицата си във фейсбук.

 

Управниците на Видинска област - юрист Иво Атанасов и Ани Арутюнян

Според други „ няма значение какво си учил и какво знаеш, щом ГЕРБ и жена ти те подпират и те спуснат на сладка службица с висока заплата и длъжностен автомобил, който Богдан Панайотов е решил, че му е персонален, и още на втория ден е инсталирал двете детски столчета на децата си.

Ясно, че колата ще я употребява за персонална, но малко стеснение или най-малко доза предвидливост да има, а не да развозва детски столчета напред-назад. Дано най-малко като си вземе първата заплата, си купи колица, че да не изпада в неловки обстановки, в случай че му се наложи въпреки всичко да употребява служебно служебния си автомобил и да би трябвало да вози различен с изключение на себе си, жена си и децата си. Това са им фрагментите на ГЕРБ – гладни, нахални, безсрамни ".

 

Други пък се питат по какъв начин оттук насетне Ани Арутюнян ще пробутва лозунга „ Защото Видин е идея "? И допълват, че е неловко „ да излезеш и кажеш пред хората, че Видин е мястото да уредиш мъжлето с работа, и то не каква да е, а с управителен пост “.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Росица Кирова Иво Атанасов Ани Арутюнян Богдан Панайотов Владимир Андреев инж. Людмил Димитров Михаил Миков Марияна Петрова адвокат Васил Бенов Асен Василев Илияна Ципоркова
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР