Късно снощи отборът на Рома бе елиминиран от турнира за

...
Късно снощи отборът на Рома бе елиминиран от турнира за
Коментари Харесай

Какво предложи Рома срещу Ювентус?

Късно нощес тимът на Рома бе отстранен от шампионата за купата на Италия. „ Вълците “ завършват присъединяване си на четвъртфиналите, след проваляне с 1:3, при гостуването си на Ювентус.

В една огромна част от дуела „ римляните “ не съумяха да се опълчват на по-класния си конкурент, а Кристиано Роналдо не пропусна още веднъж да накаже Рома. Със сигурност купата на Италия не е най-големия приоритет за сезона на Рома, само че обстоятелствата са такива и те демонстрират, че за повторно отборът на Паоло Фонсека губи от Ювентус в границите на 10 дни.

Ювентус изцяло справедливо завоюва нощес и продължи към полуфиналите. „ Старата госпожа “ още веднъж игра мощно, сътвори доста голови положения и осъществя 3 попадения. Широчината, конкуренцията в състава, а най-вероятно и класата в състава на Маурицио Сари е доста по-голяма. Друг очевиден факт, който можем да откроим.

Рома загуби първото значимо тестване за седмицата, а второто следва в неделя вечер, когато е дербито на Рим. Многобройните травми в състава на Паоло Фонсека не могат да служат за опрощение и клубът просто би трябвало да продължи напред и да в профил грешките. Позитивното за Рома е, че мачовете ще намалеят след отпадането от купата на Италия.

За „ джалоросите “ остават Серия А и Лига Европа, само че пък би трябвало да отбележим, че купата на страната бе добра опция Рома да стигне по-далеч и да опита да се бори за трофея. „ Римляните " не са печелили трофей от години и тази конкуренция бе добър късмет.

Най-вероятно част от контузените играчи ще се завърнат против Лацио, което е добра вест за тифозите. Поглеждайки програмата обаче можем да кажем, че по-лесно няма да става никога. След дербито с Лацио, за Рома следва посещение на Сасуоло и домакинство на Болоня. И в случай че тези два мача можем да ги сложим към по-леките за Фонсека, то на 15-ти февруари Рома гостува на Аталанта и съгласно доста хора този мач ще даде доста огромна изясненост в борбата за Шампионска лига.

До приключването на трансферния прозорец не остана доста. И в случай че преди тифозите смятаха, че тимът няма потребност от укрепване, то в този момент привличането на нови имена наподобява неотложно. Многобройните травми най-вероятно ще принудят управлението на Рома да пазари и да опита да усили конкурентността в състава.

Продължава да се шуми и към собствеността на тима, тъй че към Рома е забавно и се чакат вести. Римският гранд продължава с борбите, а мачът в неделя против Лацио ще даде явен отговор на въпроса, има ли сили Рома да се включи в борбата за топ 3. Победа над безконечния противник в неделната вечер ще върне възможностите на отбора да гони по-добро класиране от четвъртата позиция. Евентуален триумф ще вдъхне голямо самочувствие и религия на Рома и отборът ще влезе по прелестен метод в сложния месец февруари, когато се възобновяват и борбите от Лига Европа.

Автор: Делян Калинков
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР